Berkshire Hathaway: Άλμα κερδοφορίας στο Ά τρίμηνο του έτους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Berkshire Hathaway: Άλμα κερδοφορίας στο Ά τρίμηνο του έτους
Ο επενδυτικός κολοσσός του Γουόρεν Μπάφετ είχε λειτουργικά κέρδη ανήλθαν συνολικά στα 8,065 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 12,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Άλμα σημείωσαν τα κέρδη για την Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ το πρώτο τρίμηνο του έτους, εν μέρει χάρη στην ανάκαμψη των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων του επενδυτικού ομίλου.

Όπως αναφέρει το CNBC, τα λειτουργικά κέρδη, τα οποία περιλαμβάνουν τα κέρδη από τις επιχειρήσεις του ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων, ανήλθαν συνολικά στα 8,065 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο. Αυτό το ποσό είναι αυξημένο κατά 12,6%, από 7,16 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν.

Τα κέρδη από τις δραστηριότητες στον ασφαλιστικό τομέα ανήλθαν στα 911 εκατομμύρια δολάρια, από 167 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος. Τα έσοδα από ασφαλιστικές επενδύσεις αυξήθηκαν επίσης κατά 68% στα 1,969 δισ. δολάρια, από 1,170 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, τα ταμειακά διαθέσιμα της Berkshire αυξήθηκαν στα 130,616 δισ. δολάρια, από 128 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Η Berkshire επαναγόρασε επίσης μετοχές αξίας 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων - τις περισσότερες από το πρώτο τρίμηνο του 2021 - από 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του περασμένου έτους.

Τα καθαρά κέρδη της Berkshire, τα οποία περιλαμβάνουν βραχυπρόθεσμα επενδυτικά κέρδη, αυξήθηκαν σε 35,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο τρίμηνο, από 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, αντανακλώντας την επιστροφή του Μπάφετ στις μετοχικές επενδύσεις το πρώτο τρίμηνο, σε εταιρείες όπως η Apple.

Τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα της εταιρείας έρχονται ενόψει της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων του ομίλου, μια εκδήλωση γνωστή ως το «Γούντστοκ για καπιταλιστές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider