CVS Health: Στα 85 δισ. δολάρια τα έσοδα του α' τριμήνου - «Κόβει» τους στόχους για το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CVS Health: Στα 85 δισ. δολάρια τα έσοδα του α' τριμήνου - «Κόβει» τους στόχους για το 2023
Προσπαθεί να ανταποκριθεί στη μείωση των εσόδων από την παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με τον κορονοϊό. 

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της CVS Health για το α' τρίμηνο του 2023, με τη διοίκηση του υγειονομικού ομίλου στις ΗΠΑ να «κόβει» τις προβλέψεις της για την κερδοφορία στο σύνολο του οικονομικού έτους.

Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 85,28 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 11% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2022 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 80,79 δισ. δολάρια.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 2,20 δολάρια έναντι 2,30 δολαρίων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 2,09 δολάρια ανά μετοχή.

Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της CVS έφτασαν τα 4,37 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των 4,19 δισ. δολάρια.

Για το σύνολο του 2023, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή μεταξύ των 8,50 και των 8,70 δολαρίων, έναντι μεταξύ των 8,7 και των 8,9 δολαρίων στην προηγούμενη εκτίμηση της.

Η μείωση στο guidance για το σύνολο του έτους αποδίδεται εν μέρει στο κόστος από τις εξαγορές των Signify Health και Oak Street Health που έχει ανακοινώσει η CVS, καθώς η τελευταία προσπαθεί να ανταποκριθεί στη μείωση των εσόδων από την παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της CVS υποχωρεί άνω του 2% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BNP Paribas: Αύξηση σε έσοδα και κέρδη το α' τρίμηνο του 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider