Μιράντα Κυπριώτη: Τι συμβαίνει με τη συμμετοχή της στον ξενοδοχειακό όμιλο

Newsroom
Μοιράσου το
Μιράντα Κυπριώτη: Τι συμβαίνει με τη συμμετοχή της στον ξενοδοχειακό όμιλο
«Τέλος ευελπιστώ να πρυτανεύσει η λογική, η σύνεση, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει στο όνομα, στο κύρος και στην φήμη της Εταιρείας και των ανθρώπων της».

Απαντήσεις και διευκρινήσεις σχετικά με τη συμμετοχή της στον ξενοδοχειακό όμιλο «Κυπριώτης» δίνει η κα. Μιράντα Γ. Κυπριώτη με σχετική της ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η ίδια, στο πλαίσιο της έντιμης, συνετής, δίκαιης και διάφανης επιχειρηματικότητας που εισήγαγε και τήρησε ο αείμνηστος πατέρας μου και ιδρυτής του Ομίλου «ΚΥΠΡΙΩΤΗ» και των ηθικών αρχών και αξιών από τις οποίες εμφορείται η οικογένειά μας, και σε απάντηση δημοσιευμάτων που αναφέρονται στο όνομά μου σε σχέση με την εταιρεία «Γ. Κυπριώτης & Υιοί Α.Ε.», διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

  • «Ήδη από τις 2.12.2022 το ποσοστό συμμετοχής μου (45%) στο μετοχικό της κεφάλαιο «Γ. Κυπριώτης & Υιοί Α.Ε.» που κατείχα από το έτος 2006, το έχω μεταβιβάσει στην εταιρεία “Κως Συμμετοχών Μον. Α.Ε.”, θυγατρική της “Tempus Holding 97 Sarl”, βασικής πιστώτριας της εταιρείας “Γ. Κυπριώτης & Υιοί Α.Ε.”. Η μεταβίβαση αυτή, έλαβε χώρα μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο προσπάθειας εξυγίανσης της Εταιρείας και εξυπηρέτησης του δανεισμού της, στις οποίες συμμετείχε και ο μέτοχος πλειοψηφίας.
  • Ο μέτοχος πλειοψηφίας και νόμιμος εκπρόσωπος της Εταιρείας γνώριζε την μεταβίβαση των μετοχών μου, πριν η εν λόγω μεταβίβαση ανακοινωθεί τυπικώς στην Εταιρεία. Παρά ταύτα και λόγω προσωρινής διαταγής του δικαστηρίου στο πλαίσιο δήθεν προσωπικής διαφοράς (την οποία τάχιστα η Ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει ουσιαστικώς) συνεχίζω να παραμένω εγγεγραμμένη στο βιβλίο μετόχων της Εταιρείας “Γ. Κυπριώτης & Υιοί Α.Ε.”, -παρότι δεν είμαι πλέον κυρία των μετοχών αυτών- και έτσι εξακολουθώ να ασκώ (αντί του νέου μετόχου) τα δικαιώματα εκ των μετοχών του 45% έναντι της Εταιρείας και να συμμετέχω στις Γενικές Συνελεύσεις της, μόνο και μέχρι, να επιλυθεί το θέμα από τα δικαστήρια.
  • Τα θέματα της διοίκησης και διαχείρισης της Εταιρείας και οι αποφάσεις και συνεργασίες αυτής, που δημοσιοποιούνται στον τύπο, δεν αποτελούν αντικείμενο δημόσιας τοποθέτησής μου. Ειδικά δε, εν σχέσει με την εσχάτως προβαλλόμενη σύμβαση εκμίσθωσης των ξενοδοχείων της “Γ. Κυπριώτης & Υιοί Α.Ε.” σε μία νεοσύστατη μονοπρόσωπη ΙΚΕ, δεν είχα ούτε έχω λάβει υπό οιαδήποτε ιδιότητά μου, καμία πληροφόρηση και ούτε αυτή έτυχε εγκρίσεως.
  • Πέραν αυτών, θα ήθελα να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκειά μου για την πρακτική χρησιμοποίησης του Τύπου, δια της παράθεσης δικογράφων, δικαστικών αποφάσεων και προσωπικών δεδομένων, για τη δημιουργία εντυπώσεων χάριν της εξυπηρέτησης ιδίων συμφερόντων, που κανένα ενδιαφέρον –πολλώ μάλλον δικαιολογημένο- δεν έχουν για το ευρύ κοινό.

Τέλος ευελπιστώ να πρυτανεύσει η λογική, η σύνεση, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει στο όνομα, στο κύρος και στην φήμη της Εταιρείας και των ανθρώπων της» καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υψηλές πιέσεις στα ελληνικά τραπεζικά ομόλογα με φόντο τον μηδενισμό των AT1 της Credit Suisse

Βρετανία: Ο Τόνι Μπλερ αρνείται οποιαδήποτε σύγκριση ανάμεσα στο Ιράκ και την Ουκρανία

Οι κίνδυνοι από τον «γάμο» Credit Suisse - UBS: «Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες»