Βιλερουά (ΕΚΤ) για αύξηση επιτοκίων: Εμπιστοσύνη στη σταθερότητα γαλλικών και ευρωπαϊκών τραπεζών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βιλερουά (ΕΚΤ) για αύξηση επιτοκίων: Εμπιστοσύνη στη σταθερότητα γαλλικών και ευρωπαϊκών τραπεζών
«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον πληθωρισμό να εγκατασταθεί: είναι μια κοινωνική και οικονομική ασθένεια και πρέπει να τη θεραπεύουμε».

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης την περασμένη εβδομάδα σε ένα πλαίσιο αστάθειας της αγοράς δείχνει ότι έχει εμπιστοσύνη στις τράπεζες της Γηραιάς Ηπείρου, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

«Δείξαμε την εμπιστοσύνη μας τόσο στη σταθερότητα των γαλλικών και ευρωπαϊκών τραπεζών όσο και στη στρατηγική μας κατά του πληθωρισμού», υπογράμμισε μιλώντας στο ραδιόφωνο France Inter. «Θα λαμβάνουμε αποφάσεις συνάντηση με συνάντηση ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα, αλλά παραμένουμε αποφασισμένοι να νικήσουμε τον πληθωρισμό» πρόσθεσε.

Η ΕΚΤ πρέπει να είναι «εξαιρετικά σε εγρήγορση» για τον υποκείμενο πληθωρισμό καθώς λαμβάνει μελλοντικές αποφάσεις, εξήγησε. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον πληθωρισμό να εγκατασταθεί: είναι μια κοινωνική και οικονομική ασθένεια και πρέπει να τη θεραπεύουμε», διευκρίνισε.

Οι τράπεζες της Γαλλίας διαθέτουν διαφοροποιημένα, κερδοφόρα επιχειρηματικά μοντέλα και μεγάλα αποθέματα ρευστότητας και κεφαλαίου και δεν υποφέρουν από τα προβλήματα των -μεσαίου μεγέθους- αμερικανικών τραπεζών ή της «προβληματικής» Credit Suisse, εξήγησε.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις γαλλικές τράπεζες», κατέληξε σύμφωνα με το Βloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ποιοι «κάηκαν» από την κατάρρευση της Credit Suisse - Τι σηματοδοτεί ο μηδενισμός των AT1

Καταβαραθρώνεται 50% η μετοχή της Credit Suisse - Μαζεύει τις απώλειες η UBS μετά το deal

Credit Suisse - UBS: Ο ένας κερδισμένος και οι πολλοί ηττημένοι από το deal εξαγοράς

gazzetta
gazzetta reader insider insider