Vodafone: Καταργεί 1.000 θέσεις εργασίας στην Ιταλία

Newsroom

Διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα προκειμένου να καταργηθούν 1.000 θέσεις εργασίας, με σκοπό να μειωθούν τα λειτουργικά της κόστη και να αντιμετωπιστεί ο ισχυρός ανταγωνισμός στον τομέα των τηλεπικοινωνιών έχει ξεκινήσει η διεύθυνση της Vodafone Italia.

«Η δραστική μείωση των τιμών» που προκαλεί η «εξαιρετική πίεση του ανταγωνισμού» έχει οδηγήσει σε «μεγάλη μείωση του τζίρου και των περιθωρίων (σ.σ. κέρδους) στον τομέα των τηλεπικοινωνιών», ενώ βαραίνει και «η ενεργειακή κρίση», υπογράμμισε ο όμιλος και πρόσθεσε πως τα προβλήματα αυτά θέτουν σε κίνδυνο τα «αναπτυξιακά σχέδιά του», συνέχισε.

Ο βρετανικός όμιλος τηλεφωνίας απασχολεί περίπου 5.700 ανθρώπους στην γειτονική μας χώρα, ενώ η Vodafone Italia κατέγραψε πτώση του κύκλου εργασιών της κατά 1,8% στα 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2021-2022. Στην Ιταλία στη Vodafone αναλογεί το 28,5% της αγοράς κινητής τηλεφωνίας και το 16% της σταθερής. Σε ό,τι αφορά τις τιμές των συμβολαίων, η Ιταλία και η Γαλλία καταγράφουν σήμερα «τα χαμηλότερα» επίπεδα «μεταξύ των μεγάλων δυτικών χωρών», σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας

Η μητρική εταιρία απέρριψε τον Φεβρουάριο του 2022 προσφορά 11,25 δισ. ευρώ της γαλλικής ανταγωνίστριάς της Iliad για την εξαγορά της Vodafone Italia, κρίνοντας πως η εξέλιξη αυτή δεν θα ήταν «προς το συμφέρον των μετόχων» της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: