Ο Πρόεδρος της Emirates έχει ένα μήνυμα για την Boeing: «Οργανωθείτε και κάντε αυτά που υποσχεθήκατε»

Newsroom

Ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της Boeing απηύθυνε έκκληση στη νέα διοικητική ομάδα να αναλάβει δράση, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την κρίση ασφάλειας που αντιμετωπίζει η αμερικανική αεροπορική εταιρεία και τις επακόλουθες καθυστερήσεις στις παραδόσεις παραγγελιών.

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που συμβαίνει, θέλαμε πραγματικά να δούμε αυτό το αεροσκάφος να εντάσσεται στον στόλο στον χρόνο που μας είχαν υποσχεθεί — και υπάρχουν καθυστερήσεις που δεν αφορούν μόνο εμάς», δήλωσε στο CNBC ο Σεΐχης Αχμέντ μπιν Σαΐντ Αλ Μακτούμ, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Emirates του Ντουμπάι.

Έχοντας παραγγείλει 245 επιβατικά αεροπλάνα και 5 φορτηγά αεροσκάφη 778, η Emirates είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της Boeing όσον αφορά τα αεροπλάνα ευρείας ατράκτου. Ωστόσο, οι παραδόσεις αεροσκαφών από τον κατασκευαστή μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2024 στον χαμηλότερο αριθμό από τα μέσα του 2021, καθώς η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξημένους ελέγχους μετά την αποκόλληση της πόρτας ενός από τα αεροσκάφη 737 Max 9 σε πτήση της Alaska Airlines τον Ιανουάριο.

Η εταιρεία παρέδωσε 83 αεροπλάνα το πρώτο τρίμηνο του έτους -τα περισσότερα από τα οποία ήταν 737 στενής ατράκτου- σε σύγκριση με 157 το προηγούμενο τρίμηνο και 130 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ο Αλ Μακτούμ, ο οποίος βρίσκεται στο «τιμόνι» της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο και βοήθησε στην ίδρυσή της το 1985, απηχούσε τα συναισθήματα πολλών άλλων CEOs αεροπορικών εταιρειών όσον αφορά τις προσδοκίες από την Boeing.

«Νομίζω ότι πρέπει να ασκήσουν μεγάλη πίεση για να διασφαλίσουν ότι θα παραδώσουν στον πελάτη αυτό που υποσχέθηκαν», είπε.

Ερωτηθείς αν έχει κάποιο μήνυμα για την Boeing, ο Αλ Μακτούμ είπε: «Πάντα λέω, οργανώσου και κάντο. Και νομίζω ότι μπορούν να το κάνουν».

Ο πρόεδρος δεν διευκρίνισε εάν η Emirates σχεδιάζει να ακυρώσει τις παραγγελίες Boeing ή θα τις μεταφέρει στη γαλλική ανταγωνίστρια Airbus. «Όχι, δεν μπορώ να πω τι ακριβώς σχεδιάζουμε», απάντησε όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα μιας τέτοιας κίνησης. «Αλλά νομίζω βλέπετε ότι ανακαινίζουμε μεγάλο αριθμό αεροσκαφών εντός του υπάρχοντος στόλου... Και δεν θα υπάρξει έλλειψη δυναμικότητας στο Ντουμπάι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: