Αυτά είναι τα νέα μοντέλα iPad

Η Apple παρουσίασε τις νέες εκδόσεις για τις ταμπλέτες iPad Air και iPad Pro, σε σύντομο βίντεο που πόσταρε στη σελίδα της. «Είναι η σπουδαιότερη ημέρα για το iPad από την πρώτη του εμφάνιση», είπε χαρακτηριστικά ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ. 

Τα νέα μοντέλα iPad είναι τα πρώτα που λανσάρει η Apple από τον Οκτώβριο του 2022, που είναι και το πιο μεγάλο διάστημα που έχει παρέλθει προτού η Apple αναβαθμίσει τη γραμμή παραγωγής του iPad από το λανσάρισμά του, το 2011. 

Το iPad Pro, η πιο ακριβή και τεχνολογικά προηγμένη ταμπλέτα της Apple, θα βγει σε δύο μεγέθη, ένα μοντέλο 11 ιντσών και ένα 13 ιντσών. Η εταιρεία αποκάλεσε το προϊόν, «το πιο λεπτό που έχει βγει», με πάχος 5,1 χιλιοστών.

Το μικρότερο iPad Pro θα ξεκινά από τα 999 δολάρια ενώ το μεγαλύτερο μοντέλο 13 ιντσών θα ξεκινά από τα 1.299 δολάρια με χωρητικότητα 256 GB -τιμή ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με αυτή του προκατόχου του.

Το iPad Pro θα κουμπώσει σε μια νέα θήκη που η Apple ονομάζει Magic Keyboard, η οποία είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο και συνδυάζει το tablet με πληκτρολόγιο και trackpad. Η Apple είπε ότι η θήκη θα κάνει τη χρήση ενός iPad Pro να προσφέρει εμπειρία φορητού υπολογιστή, δηλαδή «ακριβώς όπως ένα MacBook».

Το Magic Keyboard θα κοστίζει $249 ή $299, ανάλογα με το μέγεθος. Η Apple λανσάρει επίσης μια ενημερωμένη γραφίδα, που ονομάζει Apple Pencil Pro, αντί 129 δολαρίων.

Τα νέα μοντέλα iPad χρησιμοποιούν ένα νέο τσιπ της Apple που ονομάζεται M4, μια ενημέρωση από τα τσιπ M3 που τροφοδοτούν τους φορητούς υπολογιστές της Apple. Η Apple είπε ότι το τσιπ M4 είναι ένα «εξωφρενικά ισχυρό τσιπ για την τεχνητή νοημοσύνη», σημειώνοντας, για παράδειγμα, την ικανότητά του να βοηθά στην τροφοδοσία λογισμικού που απομονώνει το κεντρικό θέμα από το φόντο του σε ένα βίντεο.

«Ο εκπληκτικός σχεδιασμός και η πρωτοποριακή οθόνη απαίτησαν από εμάς να κάνουμε το άλμα στην επόμενη γενιά του Apple silicon», δήλωσε ο John Ternus, στέλεχος τομέα hardware της Apple.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα iPad Pro θα χρησιμοποιούν ένα νέο είδος οθόνης που ονομάζεται OLED - την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Apple στα iPhone της - και θα έχουν φωτεινότερα και πιο ζωντανά χρώματα από τα παλαιότερα μοντέλα.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι το iPad Pro θα μπορούσε να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για επαγγελματίες παραγωγούς βίντεο και ανακοίνωσε μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται Final Cut Camera που μπορεί να ελέγχει πολλές κάμερες iPhone. Το iPad Pro έρχεται με μια πίσω κάμερα 12 megapixel που μπορεί να καταγράψει βίντεο 4K, σύμφωνα με την Apple. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης μια ενημέρωση για το φλας της κάμερας, η οποία θα διευκολύνει το σκανάρισμα εγγράφων.

Τα νέα τάμπ και αξεσουάρ είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία τώρα και θα κυκλοφορήσουν την επόμενη εβδομάδα.

Το νέο iPad Air θα κυκλοφορήσει επίσης σε δύο μεγέθη: ένα μέγεθος 11 ιντσών, όπως στα παλαιότερα μοντέλα και ένα μεγαλύτερο μοντέλο, 13 ιντσών. Και τα δύο είναι εξοπλισμένα με το τσιπ M2 της Apple. Το μικρότερο iPad κοστίζει 599 $ για 128 GB αποθηκευτικού χώρου και το μεγαλύτερο iPad ξεκινά από 799 $.

Η Apple έχει επίσης μετακινήσει την μπροστινή κάμερα στη μεγαλύτερη πλευρά της συσκευής - οριζόντια λειτουργία - για να είναι καλύτερη για τηλεδιάσκεψη, όπως ισχύει για τα πιο ακριβά μοντέλα iPad Pro της Apple.

Το iPad Air θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα την επόμενη εβδομάδα και θα διατίθεται σε διάφορα χρώματα, όπως μπλε, μωβ και χρυσό.

Η Apple μείωσε επίσης την τιμή του βασικού της iPad στα 349 δολάρια, από 429 δολάρια προηγουμένως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: