Πόσα θα βγάλει ο Μπάφετ από την αύξηση μερίσματος της Apple

Newsroom

Η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ πρόκειται να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους κερδισμένους από το νέο μέρισμα της Apple.

Είναι γνωστό ότι ο Μπάφετ, ο CEO της Berkshire Hathaway, αγαπά τις μετοχές που πληρώνουν μερίσματα στους μετόχους και γι'αυτό και πιθανότατα χάρηκε με την ανακοίνωση της Apple την περασμένη εβδομάδα ότι θα αυξήσει το μέρισμα σε μετρητά κατά 4%, στα 25 σεντς ανά μετοχή.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης της Berkshire το Σάββατο, η εταιρεία ανέφερε ότι η επένδυσή της στην Apple φτάνει τα 135,4 δισ. δολάρια, που συνεπάγεται περίπου 790 εκατομμύρια μετοχές. Το ποσό είναι χαμηλότερο από τις 905 εκατομμύρια μετοχές της Apple που κατείχε η Berkshire στα τέλη του περασμένου έτους.

Η Apple εξακολουθούσε να αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη συμμετοχή της Berkshire στο τέλος του τριμήνου.

Οι 790 εκατομμύρια μετοχές της Apple που κατέχουν τώρα ο Μπάφετ και η Berkshire θα αποφέρουν τριμηνιαίο μέρισμα 198 εκατ. δολαρίων μετά την αύξηση της Apple, σε σύγκριση με περίπου 190 εκατ. δολάρια που θα πλήρωναν εάν η Apple δεν είχε αυξήσει το μέρισμα. Αυτό αντίστοιχει σε αύξηση περίπου 32 εκατ. δολαρίων για το σύνολο του έτους εάν η Berkshire διατηρήσει σταθερή τη θέση της.

Στην ετήσια συνέλευση της Berkshire το Σάββατο, ο Μπάφετ ρωτήθηκε εάν η μείωση της συμμετοχής της εταιρείας του στην Apple σημαίνει ότι οι απόψεις του για την εταιρεία έχουν αλλάξει από τότε που επένδυσε για πρώτη φορά το 2016.

«Όχι, δεν θα το έλεγα... αλλά έχουμε πουλήσει μετοχές [της Apple] και θα έλεγα ότι στο τέλος του έτους, θα ήταν εξαιρετικά πιθανό... Η Apple είναι η μεγαλύτερη κοινή μετοχή που διακρατούμε αυτή τη στιγμή», είπε ο Μπάφετ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: