Γουόρεν Μπάφετ: «Ξεφορτώθηκε» το 86,2% των μετοχών στη μεγαλύτερη κατασκευάστρια ημιαγωγών του κόσμου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γουόρεν Μπάφετ: «Ξεφορτώθηκε» το 86,2% των μετοχών στη μεγαλύτερη κατασκευάστρια ημιαγωγών του κόσμου
Επένδυσε 3,2 δισ. δολάρια για την αγορά 20,8 εκατ. μετοχών της Apple ανεβάζοντας το μετοχικό ποσοστό του στον τεχνολογικό κολοσσό στο 5,8%.

Σε σημαντική αποεπένδυση από την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), τη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών του κόσμου, προχώρησε ο Γουόρεν Μπάφετ.

Το fund του γνωστού επενδυτή, Berkshire Hathaway, πούλησε το 86,2% που κατείχε στην TSMC ή 8,29 εκατ. μετοχές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Η κίνηση έρχεται περίπου 3 μήνες αφότου η Berkshire Hathaway επένδυσε 4,1 δισ. δολάρια στην TSMC.

Μετά από την ανακοίνωση της μείωσης του ποσοστό του Μπάφετ, η μετοχή της TSMC έφτασε να χάνει άνω του 3% στην αγορά της Ταϊβάν, ενώ σημειώνει πτώση κοντά στο 4% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Όπως σημειώνει το Reuters, παράλληλα με την αποεπένδυση του Μπάφετ στην TSMC, ο Αμερικανός επενδυτές μείωσε το μετοχικό του ποσοστό στις US Bancorp και BNY Mellon.

Αντίθετα, επένδυσε 3,2 δισ. δολάρια για την αγορά 20,8 εκατ. μετοχών της Apple ανεβάζοντας το μετοχικό ποσοστό του στον τεχνολογικό κολοσσό στο 5,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Kraft Heinz: Κερδοφορία στο δ' τρίμηνο, παρά την αύξηση των τιμών κατά 15%

Barclays: Πτώση στα καθαρά κέρδη του 2022 μετά την γκάφα στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider