Deutsche Bank: «Διέλυσε» τις προβλέψεις των αναλυτών - 10ο σερί κερδοφόρο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: «Διέλυσε» τις προβλέψεις των αναλυτών - 10ο σερί κερδοφόρο τρίμηνο
Deutsche Bank
Η Deutsche Bank ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,8 δισ. ευρώ για το τέταρτο τρίμηνο, ανεβάζοντας τα ετήσια καθαρά κέρδη της για το 2022 στα 5 δισ. ευρώ.

Το 10ο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών ανακοίνωσε η Deutsche Bank «χτίζοντας» ένα εντυπωσιακό σερί για την γερμανική τράπεζα, λαμβάνοντας ώθηση από τα υψηλότερα επιτόκια και τις ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,8 δισ. ευρώ για το τέταρτο τρίμηνο, ανεβάζοντας τα ετήσια καθαρά κέρδη της για το 2022 στα 5 δισ. ευρώ, αύξηση 159% από το προηγούμενο έτος.

Η γερμανική τράπεζα σχεδόν διπλασίασε την εκτίμηση των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για καθαρά κέρδη 910,93 εκατ. ευρώ για το τέταρτο τρίμηνο και ξεπέρασε την πρόβλεψη για 4,29 δισ. ευρώ για το έτος.

Το 2019, η Deutsche Bank ξεκίνησε ένα σαρωτικό σχέδιο αναδιάρθρωσης για τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της κερδοφορίας, το οποίο περιελάμβανε την έξοδο από τις παγκόσμιες πωλήσεις και τις εμπορικές συναλλαγές μετοχών της, τη μείωση της επενδυτικής τραπεζικής της και τη μείωση περίπου 18.000 θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος του 2022.

Το ετήσιο αποτέλεσμα σηματοδοτεί σημαντική βελτίωση από τα 1,9 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκαν το 2021 και ο CEO Christian Sewing δήλωσε ότι η τράπεζα έχει «μεταμορφωθεί με επιτυχία» τα τελευταία τριάμισι χρόνια.

«Εστιάζοντας εκ νέου την επιχείρησή μας γύρω από τα βασικά δυνατά σημεία, έχουμε γίνει σημαντικά πιο κερδοφόροι, πιο ισορροπημένοι και πιο αποδοτικοί ως προς το κόστος. Το 2022, το αποδείξαμε αυτό παρέχοντας τα καλύτερα μας αποτελέσματα εδώ και δεκαπέντε χρόνια», δήλωσε ο Sewing σε δήλωση την Πέμπτη.

«Χάρη στην πειθαρχημένη εκτέλεση της στρατηγικής μας, μπορέσαμε να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας μέσα από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητά μας με ισχυρή πειθαρχία στους κινδύνους και χρηστή διαχείριση κεφαλαίου».

Επιπλέον, οι προβλέψεις για ζημίες δανείων ανήλθαν σε 351 εκατ. ευρώ, έναντι 254 εκατ. ευρώ το δ' τρίμηνο του 2021.

Ο δείκτης CET1, ένα μέτρο της φερεγγυότητας των τραπεζών, διαμορφώθηκε στο 13,4%, έναντι 13,2% στο τέλος του προηγούμενου έτους.

Τα συνολικά καθαρά έσοδα ήταν 6,3 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 7% από 5,9 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2021, ανεβάζοντας το ετήσιο σύνολο σε 27,2 δισ. ευρώ το 2022.

Η εταιρική τραπεζική μονάδα της Deutsche σημείωσε αύξηση 39% στα καθαρά έσοδα από τόκους, υποβοηθούμενη από «υψηλά επιτόκια, ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις, επιχειρηματική ανάπτυξη και ευνοϊκές κινήσεις συναλλάγματος».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurobank: Δάνεια 1 δισ. σε 15.000 νέες μικρές επιχειρήσεις φέτος – Στη φαρέτρα της και 250 εκατ. του νέου InvestEU SME

Παγκρήτια Τράπεζα: Συμφωνία για συγχώνευση της Συνεταιριστικής Σερρών το φθινόπωρο 

Vodafone Ελλάδος: Ελαφρώς αυξημένα έσοδα με ώθηση από την κινητή

gazzetta
gazzetta reader insider insider