Coral: Αύξηση στα προ φόρων κέρδη 60% για το 9μηνο του 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Coral: Αύξηση στα προ φόρων κέρδη 60% για το 9μηνο του 2022
Ενισχυμένος κατά 52% ο κύκλος εργασιών του ομίλου.

Ενίσχυση στα κέρδη προ φόρων και στον τζίρο της παρουσίασε η Coral για το 9μηνο του 2022.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε 2,68 δισ. ευρώ, αυξημένος κατά 52% σε σχέση με το 9μηνο του 2021.

Τα κέρδη προ φόρων έφτασαν τα 68 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 60% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021.

Η διοίκηση της Coral αναφέρει πως από τις «επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε», η «λειτουργία και η υλοποίηση των στόχων του Ομίλου δεν επηρεάστηκαν σημαντικά και δεν αναμένεται να επηρεαστούν στο τέταρτο τρίμηνο του 2022».

Σύμφωνα με την Coral:

Ο μικτός κύκλος εργασιών του Ομίλου για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022 διαμορφώθηκε στο ποσό των € 2.687 εκατ. αυξημένος κατά € 916 εκατ. σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2021, παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση της τάξεως του 52%. Η σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται στην αύξηση των τιμών των τελικών προϊόντων υγρών καυσίμων καθώς και στην αύξηση κατά 6% του όγκου πωλήσεων λόγω των αυξημένων τουριστικών αφίξεων στη χώρα μας.

Κατά συνέπεια το μικτό περιθώριο κέρδους του Ομίλου ανήλθε σε € 210 εκατ. ή σε 8% επί του κύκλου εργασιών, έναντι € 179 εκατ. ή σε 10% επί του κύκλου εργασιών της συγκριτικής περιόδου, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 17% περίπου.

Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022 ανήλθαν σε € 68 εκατ. έναντι κερδών προ φόρων € 42 εκατ. του αντίστοιχου ενιάμηνου του 2021, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 60%.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών του 2022 δεν παρατηρήθηκε σημαντική μεταβολή στην κεφαλαιακή διάρθρωση του Ομίλου, η σχέση καθαρού δανεισμού προς συνολικά απασχολούμενα κεφάλαια παρέμεινε στα ίδια επίπεδα και κρίνεται αρκούντως ικανοποιητική.

Η διοίκηση του Ομίλου εκτιμά ότι η Εταιρεία και ο Όμιλος διαθέτουν επαρκείς πόρους που διασφαλίζουν την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τους ως “Βιώσιμη Οικονομική Μονάδα” (Going Concern) στο προβλέψιμο μέλλον.

Ειδικότερα:

Η Διοίκηση του Ομίλου έχει εξασφαλίσει γραμμές χρηματοδότησης περίπου 428 εκατομμυρίων Ευρώ που διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του και την υλοποίηση των κεφαλαιουχικών επενδύσεων όπως αυτές έχουν ήδη προγραμματισθεί.

Ως προς τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε διευκρινίζεται ότι η λειτουργία και η υλοποίηση των στόχων του Ομίλου δεν επηρεάστηκαν σημαντικά και δεν αναμένεται να επηρεαστούν στο τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

HELLENiQ ENERGY: Μεγάλη συμμετοχή δικαιούχων στο πρόγραμμα «Κύμα Ζεστασιάς»