EasyJet: Στα 5,7 δισ. στερλίνες τα έσοδα με αύξηση 296% - Απογειώθηκε η επιβατική κίνηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
EasyJet: Στα 5,7 δισ. στερλίνες τα έσοδα με αύξηση 296% - Απογειώθηκε η επιβατική κίνηση
Θεαματικά νούμερα για τους τελευταίους 12 μήνες κατέγραψε η EasyJet - «Φωτιά» το καλοκαίρι.

Η EasyJet σημειώσε «ανάκαμψη - ρεκόρ» στα έσοδά της και την επιβατική κίνηση το καλοκαίρι και επανήλθε δυναμικά μετά από δύο δύσκολα χρόνια με απώλειες, κυρίως λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Ειδικότερα, το τελευταίο 12μηνο, τα έσοδά της εκτοξεύθηκαν κατά 296% και φλέρταραν με τα 5,8 δισ. στερλίνες (5,77 δισ. στερλίνες), ενώ και ο αριθμός των επιβατών της εκτινάχθηκε από 20,4 εκατομμύρια σε 69,7 εκατομμύρια.

Η αύξηση των εσόδων αποδίδεται στη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, η βρετανική αεροπορική εταιρία ανέφερε ότι «αντιμετώπισε πολλαπλούς αντίθετους ανέμους κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2022», συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού, του αντίκτυπου της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και των παγκόσμιων οικονομικών προκλήσεων.

Παρά τις προκλήσεις, η ΕasyJet τονίζει ότι οδεύει προς το οικονομικό έτος 2023 με «έναν από τους ισχυρότερους ισολογισμούς στην ιστορία της ευρωπαϊκής αεροπορίας» και κατέγραψε ισχυρές επιδόσεις το καλοκαίρι.

«Η EasyJet πέτυχε ένα ρεκόρ ανάκαμψης αυτό το καλοκαίρι με μια απόδοση που υπογραμμίζει ότι η μεταμόρφωσή μας αποδίδει», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Γιόχαν Λούντγκρεν. «Το καλοκαίρι η EasyJet πέτυχε τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη στην ιστορία της» πρόσθεσε.

«Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, στοχεύουμε στην προσέλκυση νέων επιβατών και είμαστε σε καλή θέση για να αυξήσουμε τις αποδόσεις και τα περιθώρια κέρδους, εστιάζοντας σε χαμηλές δαπάνες», έσπεσε να συμπληρώσει.

Η συνολική ζημιά του ομίλου συρρικνώθηκε στα 178 εκατ. στερλίνες όταν οι απώλειες έναν χρόνο νωρίτερα ξεπερνούσαν το 1,1 δισ. στερλίνες. Οι μετοχές της ΕasyJet, έχασαν περίπου το 1/3 της αξίας τους το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

AstraZeneca: Εξαγοράζει την Neogene Therapeutics αντί $320 εκατ. με στόχο την αντιμετώπιση του καρκίνου

Τι είπαν οι Έλληνες τραπεζίτες στους επενδυτές στο Λονδίνο

«Μαχαίρι» στις δαπάνες διασκέδασης από τους Έλληνες καταναλωτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider