Apple: «Πλήγμα» 6 εκατ. λιγότερων iPhone λόγω των αναταραχών στην Κίνα

Newsroom

Σημαντικό πλήγμα στην παραγωγή των iPhone Pro αναμένεται να επιφέρουν στην Apple οι αναταραχές του τελευταίου χρονικού διαστήματος που καταγράφονται στην Κίνα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ένταση στο εργοστάσιο της Foxconn στην Ζενγκζού της Κίνας αναμένεται να επηρεάσει την παραγωγή των iPhone Pro κατά 6 εκατ. κομμάτια εντός του 2022, ανέφεραν άτομα με γνώση της παραγωγικής διαδικασίας.  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πολλά θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο η Foxconn μπορεί να περιορίσει τις αναταραχές στο εργοστάσιο και να επιστρέψει σε κανονικές συνθήκες παραγωγής των προϊόντων.

Η περιοχή έχει βρεθεί στο επίκεντρο των διαδηλώσεων από άτομα που ζητούν τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση της Κίνας ενάντια στον κορονοϊό, στο πλαίσιο της πολιτικής μηδενικής ανοχής (zero covid policy) του Πεκίνου.

Η μονάδα της Ζενγκζού έχει δοκιμαστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από αναταραχές που προκλήθηκαν από την αναζωπύρωση των κρουσμάτων του κορονοϊού, σε μια περιοχή που αποκαλείται iPhone City. Το τεράστιο εργοστασιακό συγκρότημα μπορεί να απασχολήσει έως και 200.000 εργαζομένους κατά την κορύφωση της παραγωγής των προϊόντων της Apple, ενώ΄πάνω από 20.000 εργαζόμενοι έχει αναφερθεί πως έχουν αποχωρήσει από το μεταποιητικό κέντρο μέσα στις τελευταίες εβδομάδες λόγω των αναταραχών, των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία και των διαδηλώσεων για βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Όπως μετέδωσε το Bloomerg, στελέχη της Apple και της Foxconn εκτιμούν πως η μείωση της παραγωγής κατά 6 εκατ. iPhone Pro θα μπορεί να αντισταθμιστεί εντός του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: