Twitter: «Λουκέτο» στα γραφεία της και στις Βρυξέλλες - Ανησυχία στην ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Twitter: «Λουκέτο» στα γραφεία της και στις Βρυξέλλες - Ανησυχία στην ΕΕ
Ανησυχία στην Ευρώπη από τα συνεχόμενα κλεισίματα γραφείων της Twitter στην Ευρώπη από τον Έλον Μασκ.

Η Twitter έκλεισε ολόκληρο το γραφείο της στις Βρυξέλλες, προκαλώντας ανησυχίες μεταξύ των αξιωματούχων της ΕΕ σχετικά με το εάν η δημοφιλής πλατφόρμα θα εφαρμόσει τους νέους αυστηρούς νέους κανόνες αναφορικά με το περιέχομενο στο διαδίκτυο.

Η Τζούλια Μόζερ και ο Ντάριο Λα Νάσα, που ήταν υπεύθυνοι για την ψηφιακή πολιτική του Twitter στην Ευρώπη, αποχώρησαν από την εταιρεία την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πέντε άτομα που έχουν γνώση επί του θέματος και επικαλούνται οι Financial Times.

Αμφότεροι γλίτωσαν από την αρχική «εκκαθάριση», αλλά δεν εργάζονται πλέον εκεί αφού ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας, Έλον Μασκ, έδωσε τελεσίγραφο στους εργαζόμενους την περασμένη εβδομάδα να τηρήσουν μια «σκληροπυρηνική εργασιακή κουλτούρα». Πάντως παραμένει ασαφές εάν παραιτήθηκαν ή απολύθηκαν.

Η αποχώρηση από τις Βρυξέλλες έρχεται σαν ακόμη μία σταγόνα στην παγκόσμια τάση που επικρατεί από την Ινδία μέχρι τη Γαλλία, στην οποία τοπικά στελέχη του Twitter που είχαν θέσεις-κλειδιά αποχώρησαν από την επιχείρηση τις τελευταίες εβδομάδες μετά τις εκτεταμένες περικοπές.

«Ανησυχώ για την είδηση ​​της απόλυσης ενός τόσο μεγάλου αριθμού εργαζομένων στο Twitter στην Ευρώπη», δήλωσε στους FΤ η Βέρα Γιούροβα, αντιπρόεδρος της ΕΕ αρμόδια για τη νομοθεσία για την παραπληροφόρηση. «Αν θέλετε να αναλάβετε αποτελεσματική δράση κατά της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας, χρειάζεται πόρους» πρόσθεσε.

«Ειδικά στο πλαίσιο του ρωσικού πολέμου παραπληροφόρησης, αναμένω από το Twitter να σεβαστεί πλήρως το δίκαιο της ΕΕ και να τηρήσει τις υποχρεώσεις του. Το Twitter υπήρξε ένας πολύ χρήσιμος συνεργάτης στον αγώνα κατά της παραπληροφόρησης και της παράνομης ρητορικής μίσους και αυτό δεν πρέπει να αλλάξει» έσπευσε να συμπληρώσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Ετοιμάζεται να «σκοράρει» με την εξαγορά της Manchester United;

SKY express: Η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση πτητικού έργου σε όλη την Ευρώπη για το 2022

TASS: Η Ρωσία απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση της Ουκρανίας στον South Stream

gazzetta
gazzetta reader insider insider