Ο Έλον Μασκ τιμωρεί δημόσια μηχανικούς που τον επιπλήττουν online

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Έλον Μασκ τιμωρεί δημόσια μηχανικούς που τον επιπλήττουν online
Ο ιδιοκτήτης του Twitter Έλον Μασκ, ο οποίος αυτοαποκαλείται υπέρμαχος του ελεύθερου λόγου, απολύει τους μηχανικούς της εταιρείας του που τον επικρίνουν δημόσια στην πλατφόρμα.

Ο ιδιοκτήτης του Twitter Έλον Μασκ, ο οποίος αυτοαποκαλείται υπέρμαχος του ελεύθερου λόγου, απολύει τους μηχανικούς της εταιρείας που τον επικρίνουν δημόσια στην πλατφόρμα.

Στη μία περίπτωση, ο Μασκ ανακοίνωσε την απόλυση ενός μηχανικού με ένα tweet. Σε μια δεύτερη περίπτωση, ο πρώην υπάλληλος είπε ότι απολύθηκε αφού επέπληξε ανοιχτά τον Μασκ.

Ο μηχανικός Έρικ Φρονχόφερ, ο οποίος εργαζόταν στην εφαρμογή του Twitter για το λειτουργικό σύστημα Android για κινητά, αναδημοσίευσε την Κυριακή ένα από τα tweets του Μασκ για να σχολιάσει από κάτω ότι η εκτίμηση του Μασκ για ένα τεχνικό μέρος της εφαρμογής του Twitter ήταν «λανθασμένη». Ο Μασκ απάντησε και ζήτησε από τον Φρονχόφερ να εξηγήσει τι εννοεί, προτού του γράψει: «Το Twitter είναι εξαιρετικά αργό στο Android. Τι κάνατε για να το διορθώσετε;»

Αφού προσπάθησε να εξηγήσει τον συλλογισμό του με μια σειρά από tweets, ο Φρονχόφερ ρωτήθηκε από έναν άλλο χρήστη γιατί δεν είχε μοιραστεί τα σχόλιά του με το νέο του αφεντικό ιδιωτικά. Ο μηχανικός, ο οποίος εργάζεται στο Twitter για περισσότερα από οκτώ χρόνια, απάντησε, «ίσως θα έπρεπε να κάνει τις ερωτήσεις του ιδιωτικά. Ίσως να χρησιμοποιήσει Slack ή email."

Το πρωί της Δευτέρας, ο Μασκ έγραψε ότι ο Φρονχόφερ απολύθηκε. Ο Φρονχόφερ έκανε retweet τη συγκεκριμένη ανάρτηση και συμπεριέλαβε ένα emoji χαιρετισμού που χρησιμοποίησαν πολλοί υπάλληλοι όταν απολύθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: Ανοιχτό το ενδεχόμενο απόδοσης ευθυνών σε διοικητικά στελέχη

gazzetta
gazzetta reader insider insider