Μετοχές αξίας άνω των $4,1 δισ. στην TSMC απέκτησε ο Μπάφετ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετοχές αξίας άνω των $4,1 δισ. στην TSMC απέκτησε ο Μπάφετ
Μετοχές στο τεχνολογικό «γίγαντα» TSMC αξίας άνω των 4,1 δισ. δολαρίων απέκτησε η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα. H αμερικανική επενδυτική εταιρεία κατέχει πλέον περί τις 60,1 εκατ. μετοχές.

Μετοχές στο τεχνολογικό «γίγαντα» TSMC αξίας άνω των 4,1 δισ. δολαρίων απέκτησε η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα. H αμερικανική επενδυτική εταιρεία κατέχει πλέον περί τις 60,1 εκατ. μετοχές

Η επενδυτική εταιρεία του «μάντη της Όμαχα» έστειλε ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής μικροτσίπ του κόσμου, ωθώντας την μετοχή της TSMC στην Ταιβάν στο σχεδόν +8%. Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις την περασμένη εβδομάδα η μετοχή της εταιρείας είχε βρεθεί σε χαμηλό διετίας, λόγω της επιβράδυνση της ζήτησης για μικροτσίπ.

Πρόκειται για σπάνια κίνηση για το χαρτοφυλάκιο του Μπάφετ, η επένδυση στον τεχνολογικό τομέα και μάλιστα τέτοιας έκτασης. Πέραν της Berkshire Hathaway, επενδυτές στην TSMC είναι επίσης η BlackRock και η Vanguard Group.

Ωστόσο, ο επικεφαλής αναλυτής της Zacks Investment Research, Τζον Μπλάνκ, ανέφερε στο cnbc πως ο Μπάφετ ενδέχεται να βιάστηκε να επενδύσει στην TSMC, καθώς θεωρεί πως η καθοδική πίεση στη μετοχή το τελευταίο διάστημα υποδηλώνει πως η μετοχή ενδέχεται να συνεχίσει την πτωτική της πορεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 ετών η ανεργία το γ' τρίμηνο

Ιαπωνία: Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες για το ΑΕΠ - Συρρίκνωση 1,2% στο γ' τρίμηνο

Κίνα: Η οικονομία «φρέναρε» τον Οκτώβριο - Τρεις δείκτες κάτω από τις εκτιμήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider