Philip Morris: Προχωρά τελικά στην εξαγορά της Swedish Match έναντι $16 δισ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Philip Morris: Προχωρά τελικά στην εξαγορά της Swedish Match έναντι $16 δισ.
Στην εξαγορά της σουηδικής Swedish Match έναντι 16 δισ. δολαρίων θα προχωρήσει τελικά ο όμιλος  Philip Morris, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα. 

Στην εξαγορά της σουηδικής Swedish Match έναντι 16 δισ. δολαρίων θα προχωρήσει τελικά ο όμιλος Philip Morris, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.

Η παραγωγός καπνοβιομηχανία των Marlboro ανέφερε πως ήδη κέρδισε μερίδιο 82,59% των μετοχών της σουηδικής εταιρείας. Με βάση την τοπική νομοθεσία, ένας υποψήφιος αγοραστής μπορεί να προχωρήσει σε υποχρεωτική εξαγορά των μετοχών μόνο αν η εκκούσια αποδοχή είναι άνω του 90%. Αξίζει να σημειωθεί πως σε προγενέστερο χρόνο πως δεν θα προχωρούσε σε εξαγορά ένα το ποσοστό αποδοχής δεν έφθανε το ελάχιστο απαιτούμενο από την νομοθεσία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού «κολοσσού», Τζάσεκ Όλσζακ ανέφερε σε δήλωση του «πως το επίτευγμα υψηλού ποσοστού ελέγχου της εταιρείας θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε τη στρατηγική δυνατότητα της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένων των συνεργιών στα έσοδα». Στην ανακοίνωση της η Philip Morris σημείωσε πως «ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε στην οικογένεια της PMI τόσο τους εργαζόμενους της Swedish Match, όσο και το ηγετικό χαρτοφυλάκιο (της εταιρείας) με προϊόντα ενδοστοματικής νικοτίνης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

WSJ: Έρχονται μαζικές απολύσεις σε Facebook, Instagram

Twitter: Πρώτα τους έδιωξε, τώρα παρακαλά να γυρίσουν πίσω 

gazzetta
gazzetta reader insider insider