Berkshire Hathaway: Κέρδη και ζημιές κατά το τρίτο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Berkshire Hathaway: Κέρδη και ζημιές κατά το τρίτο τρίμηνο
Αύξηση 20% στην λειτουργική κερδοφορία, αλλά και απώλειες σε επιμέρους κλάδους δραστηριοτήτων ύψους 2,69 δισ. δολαρίων .

Η Berkshire Hathaway ανακοίνωσε το Σάββατο κέρδη στα λειτουργικά έσοδα της κατά το τρίτο τρίμηνο παρά τους αυξανόμενους φόβους για ύφεση, ενώ ο Γουόρεν Μπάφετ συνέχισε να αγοράζει ξανά τις μετοχές του, αλλά σε μέτριο ρυθμό.

Σύμφωνα με το CNBC, Τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων που εδρεύει στην Ομάχα - τα οποία περιλαμβάνουν κέρδη από τις μυριάδες επιχειρήσεις που ανήκουν στον όμιλο, όπως ασφάλειες, σιδηρόδρομοι και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας - ανήλθαν συνολικά σε 7,761 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο, αυξημένα κατά 20% σε σχέση με πέρυσι.

Τα έσοδα από επενδύσεις στον τομέα των ασφαλειών ανήλθαν σε 1,408 δισεκατομμύρια δολάρια, από 1,161 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Τα κέρδη από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και ενέργειας ανήλθαν σε 1,585 δισεκατομμύρια δολάρια, από 1,496 δισεκατομμύρια δολάρια πέρσι. Ωστόσο, οι συμμετοχές στις ασφάλειες υπέστησαν ζημιά 962 εκατομμυρίων, ενώ τα κέρδη από τους σιδηροδρόμους μειώθηκαν στα 1,442 δισεκατομμύρια δολάρια από 1,538 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.

Η Berkshire δαπάνησε 1,05 δισεκατομμύρια δολάρια σε επαναγορές μετοχών κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ανεβάζοντας το σύνολο του εννεαμήνου σε 5,25 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο ρυθμός εξαγοράς ήταν σύμφωνος με το 1 δισ. δολάρια που αγοράστηκε το δεύτερο τρίμηνο.

Ωστόσο, η Berkshire σημείωσε καθαρή ζημία 2,69 δισ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, έναντι κέρδους 10,34 δισεκατομμυρίων δολαρίων ένα χρόνο πριν. Η τριμηνιαία απώλεια οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στην πτώση των μετοχικών επενδύσεων της Berkshire, λόγω των έντονων διακυμάνσεων της αγοράς.

Η Berkshire υπέστη ζημία 10,1 δισ. δολαρίων από τις επενδύσεις της κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ανεβάζοντας την πτώση της το 2022 στα 63,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο θρυλικός επενδυτής (σ.σ. ο Μπάφετ) είπε ξανά στους επενδυτές ότι το ποσό των επενδυτικών απωλειών σε κάθε δεδομένο τρίμηνο είναι «συνήθως χωρίς νόημα».

Οι μετοχές του ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων του Μπάφετ ξεπέρασαν τις επιδόσεις της ευρύτερης αγοράς φέτος, με τις μετοχές της κατηγορίας Α να υποχωρούν περίπου 4% έναντι του S&P 500 που γνώρισε πτώση 20%. Η μετοχή της Berkshire υποχώρησε 0,6% το τρίτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider