H&M: Σημαντική μείωση των κερδών μετά την αποχώρηση από τη Ρωσία

Newsroom

Αρκετά χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της H&M στο τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου, καθώς η αποχώρηση από την αγορά της Ρωσίας και η ενίσχυση του πληθωρισμού μαζί με την επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών έπληξαν σημαντικά τις επιδόσεις της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής ρούχων παγκοσμίως.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Reuters, η σουηδική φίρμα κατέγραψε στο τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου κέρδη προ φόρων ύψους 60,9 εκατ. δολαρίων σε σχέση με τα κέρδη 600 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021. Οι προβλέψεις τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 300 εκατ. δολάρια.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα περικοπών δαπανών ύψους περίπου 200 εκατ. δολαρίων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο να καλύψει το χαμένο έδαφος από την αποχώρηση της φίρμας από την αγορά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Ωστόσο, η εταιρεία δεν διευκρίνισε τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να εξοικονομήσει το παραπάνω ποσό.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων των επιδόσεών της για το τρίτο τρίμηνο χρήσης του 2022, οι μετοχές της H&M στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης υποχωρούν κατά 7%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: