Berkshire Hathaway: Αυξάνει το μερίδιο στην Occidental Petroleum σε πάνω από 20%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Berkshire Hathaway: Αυξάνει το μερίδιο στην Occidental Petroleum σε πάνω από 20%
Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η Berkshire θα μπορούσε τελικά να υποβάλει προσφορά εξαγοράς για το σύνολο της Occidental.

Επιπλέον μετοχές της Occidental Petroleum αγόρασε η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, με το μερίδιό της να ξεπερνά το 20%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που επικαλείται το Reuters, η Berkshire ανέφερε πως πλήρωσε περίπου 391 εκατ. δολάρια για σχεδόν 6,7 εκατ. μετοχές της Occidental, σε αγορές μεταξύ 4 και 8 Αυγούστου. Συνολικά, η Berkshire κατέχει 188,4 εκατ. μετοχές της Occidental, ήτοι το 20,2% των μετοχών, αξίας 11,3 δισ. δολαρίων.

Το μέγεθος του ποσοστού επιτρέπει στην Berkshire να ανακοινώνει την αναλογία του μεριδίου της από τα κέρδη της Occidental στα δικά της λειτουργικά αποτελέσματα, μέσω της λεγόμενης μεθόδου καθαρής θέσης. Ωστόσο, μπορεί η λογιστική της να παραμείνει αμετάβλητη επειδή το μερίδιό της είναι παθητικό.

Η εταιρεία του Μπάφετ κατέχει επίσης 10 δισ. δολάρια προνομιούχων μετοχών της Occidental, οι οποίες βοήθησαν στη χρηματοδότηση της εξαγοράς της Anadarko Petroleum το 2019, ενώ έχει εντάλματα αγοράς άλλων 83,9 εκατ. κοινών μετοχών για 5 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η Berkshire θα μπορούσε τελικά να υποβάλει προσφορά εξαγοράς για το σύνολο της Occidental.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alibaba: Αποδεκτή η πρόταση για κύρια εισαγωγή στο Χονγκ Κονγκ

Coca-Cola HBC: Εξαγοράζει την εταιρεία αναψυκτικών Three Cents, έναντι 45 εκατ. ευρώ

«Κράσαρε» προσωρινά η μηχανή αναζήτησης της Google

gazzetta
gazzetta reader insider insider