Berkshire Hathaway: Καταγράφει ζημίες 43,8 δισ. δολαρίων καθώς οι μετοχές πέφτουν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Berkshire Hathaway: Καταγράφει ζημίες 43,8 δισ. δολαρίων καθώς οι μετοχές πέφτουν
Στον αντίποδα, ο όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων του Γουόρεν Μπάφετ δημιούργησε σχεδόν 9,3 δισ. δολάρια λειτουργικών κερδών.

Η διολίσθηση των τιμών των αμερικανικών μετοχών τιμώρησε τα αποτέλεσματα της Berkshire Hathaway το δεύτερο τρίμηνο, καθώς ο όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων που διευθύνεται από τον δισεκατομμυριούχο Γουόρεν Μπάφετ, το Σάββατο ανέφερε ζημίες 43,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο,όπως αναφέρει το Reuters, η Berkshire δημιούργησε σχεδόν 9,3 δισ. δολάρια λειτουργικών κερδών, καθώς τα κέρδη από την αντασφάλιση και τον σιδηρόδρομο BNSF, αντιστάθμισαν τις νέες απώλειες στην εταιρεία ασφάλισης αυτοκινήτων Geico, όπου οι ελλείψεις ανταλλακτικών και οι υψηλότερες τιμές μεταχειρισμένων οχημάτων ενίσχυσαν τις αξιώσεις για αποζημιώσεις λόγω ατυχημάτων.

Τα αυξανόμενα επιτόκια και οι πληρωμές μερισμάτων, βοήθησαν τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις να δημιουργήσουν περισσότερα χρήματα από επενδύσεις, ενώ η ενίσχυση του δολαρίου ΗΠΑ αύξησε τα κέρδη από τις επενδύσεις σε ευρωπαϊκά και ιαπωνικά χρεόγραφα.

Παρά την τεράστια καθαρή απώλεια, «τα αποτελέσματα δείχνουν την ανθεκτικότητα της Berkshire», δήλωσε ο Τζέημς Σάναχαν αναλυτής της Edward Jones & Co που αξιολογεί την Berkshire «ουδέτερη».

«Οι επιχειρήσεις έχουν καλές επιδόσεις, παρά τα υψηλότερα επιτόκια, τις πληθωριστικές πιέσεις και τις γεωπολιτικές ανησυχίες», είπε. «Μου δίνει εμπιστοσύνη για την εταιρεία, στην περίπτωση που η οικονομία περάσει σε ύφεση», πρόσθεσε ο Σάναχαν.

Η Berkshire επιβράδυνε επίσης τις αγορές των μετοχών της, συμπεριλαμβανομένης της δικής της, αν και είχε ακόμη 105,4 δισ. δολάρια σε μετρητά που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την Berkshire λόγω της φήμης του Μπάφετ και επειδή τα αποτελέσματα του ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων που εδρεύει στην Ομάχα της Νεμπράσκα, αντικατοπτρίζουν συχνά ευρύτερες οικονομικές τάσεις.

Το χαρτοφυλάκιο της Berkshire περιλαμβάνει συμμετοχές σε σταθερά εισοδήματα, όπως την ομώνυμη ενεργειακή της εταιρεία, πολλές βιομηχανικές εταιρείες και γνωστές μάρκες καταναλωτών όπως οι Dairy Queen, Duracell, Fruit of the Loom και See's Candies.

«Η Berkshire είναι μια μικρογραφία της ευρύτερης οικονομίας», δήλωσε η Κάθι Σέιφερτ, αναλύτρια της CFRA Research, η οποία έδωσε αξιολόγηση «κρατήστε» στη Berkshire. «Πολλές επιχειρήσεις απολαμβάνουν βελτιωμένη ζήτηση, αλλά δεν είναι απρόσβλητες από υψηλότερο κόστος που προκαλεί ο πληθωρισμός».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider