ΥΠΑΑΤ: Πάνω από 70 αιτήσεις στο πρώτο 24ωρο για την «Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΥΠΑΑΤ: Πάνω από 70 αιτήσεις στο πρώτο 24ωρο για την «Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων»
Πάνω από 70 αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων κατατέθηκαν το πρώτο 24ωρο λειτουργίας της πλατφόρμας.

Περισσότερες από 70 αιτήσεις ενίσχυσης υποβλήθηκαν το πρώτο 24ωρο λειτουργίας της πλατφόρμας του υποέργου «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων» που υλοποιείται από την Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του σχετικού συνδέσμου στην πλατφόρμα gov.gr, υποβλήθηκαν συνολικά:

  • 54 αιτήσεις από δικαιούχους επιχειρήσεις του εμπορικού δικαίου (πλην ατομικές) με αποτέλεσμα, σε λιγότερο από 6 ώρες, να υπερκαλυφθεί το ποσό της Δημόσιας Ενίσχυσης (90.760.500 εκατ. ευρώ) σε ποσοστό 140%, φτάνοντας στο τελικό ποσό Δημόσιας Ενίσχυσης των 126.780.395 εκατ. ευρώ.
  • 19 αιτήσεις από δικαιούχους συλλογικούς φορείς με κάλυψη προϋπολογισμού Δημόσιας Ενίσχυσης ύψους 34.937.262 εκατ. ευρώ.

Στόχος του προγράμματος είναι ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση της ανθεκτικότητας του αγροτικού τομέα μέσα από μια σειρά επενδύσεων που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη, θα βελτιώσουν την συνδεσιμότητα, θα επιτύχουν οικονομικό και ψηφιακό μετασχηματισμό καθώς και αύξηση της παραγωγικότητας και τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας και βιώσιμων επιχειρήσεων.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΑΑΤ στην ανακοίνωσή του οι συλλογικοί φορείς που πληρούν τις προϋποθέσεις της πρόσκλησης έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις ενίσχυσης για την κάλυψη του υπόλοιπου διαθέσιμου ποσού της Δημόσιας Ενίσχυσης ύψους 55.823.237 εκατ. ευρώ στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου www.gov.gr.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΑΑΤ: Στα 510 εκατ. ευρώ η δημόσια δαπάνη για τα υποέργα του «Οικονομικού Μετασχηματισμού Αγροτικού Τομέα»

gazzetta
gazzetta reader insider insider