Πετρόπουλος: Εστιάζει σε ηλεκτρικά ΙΧ και καινοτομία

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρόπουλος: Εστιάζει σε ηλεκτρικά ΙΧ και καινοτομία
Επέκταση στα ηλεκτροκίνητα επιβατικά και στον τομέα καινοτομία «βλέπει» η εισηγμένη εταιρεία οχημάτων.

Δυναμικό αναπτυξιακό πλάνο έχει «στα σκαριά» ο όμιλος Π. Πετρόπουλος, εστιάζοντας κυρίως στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, όπου αναμένεται να εισέλθει και στον τομέα των ΙΧ αυτοκινήτων έως το τέλος της χρήσης του 2022, ενώ με ανάλογες «στροφές» κινείται και στην καινοτομία μέσω της νέας Business Unit με στόχο την βελτίωση του αποτυπώματός της.

Κατά την διάρκεια της χτεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Θ. Αναγνωστόπουλος, ανέφερε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου εκτιμάται ότι θα κινηθούν σταθερά ανοδικά, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε guidance λόγω και του κλίματος ευρύτερης αβεβαιότητας που επικρατεί στην οικονομία.

Βασική στρατηγική της εισηγμένης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της εταιρείας Μ. Οικονομάκη, αποτελεί η παρακολούθηση της ελληνικής αγοράς για νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες αλλά και η επέκταση στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης. Μάλιστα, η εισηγμένη είναι στην φάση διερευνητικών επαφών για στην ανάληψη αντιπροσώπευσης ηλεκτροκίνητων IX αυτοκινήτων και έως τα τέλη του έτους, αναμένεται η θετική ή αρνητική έκβαση των εν λόγω διαπραγματεύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος έχει ξεκινήσει ήδη δύο σημαντικές συνεργασίες στο χώρο της ηλεκτροκίνησης με την κορυφαία εταιρία στον κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων BYD, (Build Your Dreams) και με τη Maxus, μέλος του μεγαλύτερου ομίλου κατασκευής αυτοκινήτων στην Κίνα της SAIC, που πρωταγωνιστεί στην κατασκευή κυρίως ηλεκτροκίνητων επαγγελματικών οχημάτων (Vans).

Όσον αφορά στον διαγωνισμό για τα ηλεκτρικά λεωφορεία, στον οποίο η Π. Πετρόπουλος σε συνεργασία με την κινεζική BYD διεκδικούν δύο τμήματα αυτού (100 και 250 οχήματα, αντίστοιχα, του οποίου ενδεχόμενα έσοδα δεν περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό που έχει καταρτίσει η εισηγμένη, νεότερα αναμένονται έως το Φθινόπωρο. Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε, ο διαγωνισμός βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης της τεχνικής αξιολόγησης και θα ακολουθήσει η οικονομική αξιολόγηση, εφόσον δεν θα υπάρξουν ενστάσεις.

Σημειώθηκε επίσης ότι από την αρχή της φετινής χρονιάς η εισηγμένη ξεκίνησε νέο Business Unit με σκοπό την παραγωγή καινοτομίας στους τομείς δραστηριότητάς της. Σκοπός είναι η παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και λύσεων όσο και η παροχή υπηρεσιών προς τρίτους, λειτουργώντας ως άμεσος προμηθευτής της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Διανομή 0,30 ευρώ ανά μετοχή

Ο όμιλος προχωρά με απόφαση της γενικής συνέλευσης στην διανομή 0,30 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 0,10 ευρώ το 2020. Παράλληλα στις αποφάσεις της συνέλευσης περιλαμβάνεται και το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών για την επόμενη διετία με ανώτατο όριο το 10% του μετοχικού κεφαλαίου. Σημειώνεται ότι ήδη κατέχει 7,47% του μετοχικού κεφαλαίου (με μέση τιμή τα 4 ευρώ). Όσον αφορά τον τρόπο αξιοποίησης των ίδιων μετοχών η διοίκηση ενημέρωσε ότι η σχετική απόφαση θα ληφθεί στο τέλος της διετίας, αν δηλαδή θα διαγραφούν, θα μοιραστούν ως μπόνους στα στελέχη ή θα δοθούν σε θεσμικούς, ανάλογα με τα τότε δεδομένα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Το πλαφόν φέρνει αλλαγές στα τιμολόγια – «Απόσυρση» της ρήτρας και μία κυμαινόμενη χρέωση

Επιχειρήσεις: Πώς θα λάβουν τις μέγιστες ενισχύσεις από τα αναπτυξιακά εργαλεία – Αναλυτικά παραδείγματα

Πετρόπουλος: Από 24 Ιουνίου το μέρισμα των 0,3 ευρώ ανά μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider