Η Tesla κατέθεσε αίτηση για 3 για 1 «stock split»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Tesla κατέθεσε αίτηση για 3 για 1 «stock split»
Η Tesla μόλις κατέθεσε την ετήσια έκθεση της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Η Tesla μόλις κατέθεσε την ετήσια έκθεση της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) και αποκάλυψε τα σχέδια της για διάσπαση μετοχών 3 για 1.

Σύμφωνα με το CNBC, στην έκθεση που κατατέθηκε στην SEC, η εταιρεία του Έλον Μασκ αναφέρει «Η επιτυχία μας εξαρτάται από την προσέλκυση και την διατήρηση σπουδαίων ταλέντων» και πως τα «άκρως ανταγωνιστικά πακέτα αποδοχών» που προσφέρουν στους εργαζόμενους την επιλογή να λάβουν equity, βοήθησαν την Tesla να το καταφέρει.

«Πιστεύουμε πως η διάσπαση μετοχών (Stock Split) θα βοηθήσει να επαναφέρει την τιμή της κοινής μετοχής στην αγορά, ώστε οι εργαζόμενοι της εταιρείας να έχουν περισσότερη ευελιξία στη διαχείριση της κυριότητας τους.

Να σημειώσουμε πως η διάσπαση μετοχών έχει στόχο οι υπάρχουσες μετοχές μιας επιχείρησης να διαιρεθούν σε περισσότερες και ώστε να μειωθεί η τιμή τους αναλογικά και να μην αλλάξει η συνολική αξία των μετοχών που έχει στα χέρια του κάθε μέτοχος.

Η έκθεση αναφέρει πως ο CEO της εταιρείας, Έλον Μασκ διατηρεί αυτή τη στιγμή το 23,5% των μετοχών της Tesla, ενώ σημειώνεται πως ο Larry Ellison, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας δεν θα θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μασκ: Ο αριθμός του προσωπικού της Tesla θα αυξηθεί τους επόμενους 12 μήνες

Κίνα: Αναμονή έως και 6 μήνες για παράδοση αυτοκινήτων της Tesla, λόγω των lockdown

gazzetta
gazzetta reader insider insider