Berkshire Hathaway: Παραμένει στο «τιμόνι» ο Γ. Μπάφετ - Απορρίφθηκε πρόταση αποπομπής του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Berkshire Hathaway: Παραμένει στο «τιμόνι» ο Γ. Μπάφετ - Απορρίφθηκε πρόταση αποπομπής του
Με συντριπτική πλειοψηφία οι μέτοχοι της Berkshire Hathaway αρνήθηκαν να ταχθούν υπέρ της αποπομπής του Γουόρεν Μπάφετ από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του επενδυτικού fund, η οποία είχε κατατεθεί προς ψήφιση.

Με συντριπτική πλειοψηφία οι μέτοχοι της Berkshire Hathaway αρνήθηκαν να ταχθούν υπέρ της αποπομπής του Γουόρεν Μπάφετ από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του επενδυτικού fund, η οποία είχε κατατεθεί προς ψήφιση.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του MarketWatch, οι μέτοχοι της Berkshire Hathaway σε ποσοστό 89% καταψήφισαν την πρόταση για «ανεξάρτητη προεδρία», η οποία σε περίπτωση υπερψήφισης θα άνοιγε τον δρόμο για την καθαίρεση του 91χρονου βετεράνου επενδυτή από την προεδρία της εταιρείας.

Σημειώνεται πως ο Μπάφετ διατηρεί την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Berkshire Hathaway από το 1965, ενώ από το 1970 κατέχει τη θέση του προέδρου.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, μόλις το 11% των μετόχων τάχθηκε υπέρ της πρότασης για αποπομπή του Μπάφετ, ενώ στελέχη του μεγαλύτερου κρατικού δημόσιου συνταξιοδοτικού ταμείου των ΗΠΑ που κατέθεσαν την πρόταση υποστήριξαν πως «όταν το ίδιο άτομο κατέχει τις θέσεις του CEO και του προέδρου του δσ, τότε η εταιρική διακυβέρνηση είναι ασθενέστερη».

Παράλληλα, απορρίφθηκαν ακόμα τρεις προτάσεις που τέθηκαν προς έγκριση από τους μετόχους, συμπεριλαμβανομένης μίας εισήγησης για μεγαλύτερη διαφάνεια αναφορικά με τους κινδύνους και τις ευκαιρίες της Berkshire Hathaway που σχετίζονται με το κλίμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάφετ: Οι επενδύσεις είναι ένα απλό παιχνίδι - Ακόμη και μια μαϊμού θα έκανε τη δουλειά των οικονομικών συμβούλων

Peter Thiel: «Κοινωνιοπαθής παππούς» ο Μπάφετ - Είναι ο Νο. 1 εχθρός του bitcoin

Ο Γουόρεν Μπάφετ αγόρασε περισσότερες μετοχές της Apple αξίας 600 εκατ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider