Grivalia Hospitality: «Περνάει» στον πλήρη έλεγχο της Fairfax

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Grivalia Hospitality: «Περνάει» στον πλήρη έλεγχο της Fairfax
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενημέρωσε ότι η Fairfax Financial Holdings Limited, το γνωστό fund με έδρα στο Τορόντο του Καναδά, αποκτά τον αποκλειστικό έλεγχο της Grivalia Hospitality.

Εξελίξεις όσον αφορά στον έλεγχο της Grivalia Hopsitality και τις βλέψεις του fund Fairfax για τον ελληνικό τουρισμό είχαμε τις προηγούμενές ημέρες, όπως ανέφερε και η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ειδικότερα, στις 15 Απριλίου 2022 γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΑ) η συγκέντρωση με την οποία η εταιρία με την επωνυμία «Fairfax Financial Holdings Limited» («Fairfax») που εδρεύει στο Τορόντο του Καναδά αποκτά, τον αποκλειστικό έλεγχο της εταιρείας με την επωνυμία «Grivalia Hospitality SA» («Grivalia»), η οποία επί του παρόντος τελεί υπό τον κοινό έλεγχο της Fairfax και της «M&G Investment Management Limited». Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση της ΕΑ με ημερομηνία 20/04 (χτεσινή)

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων είναι:

(i) Η Fairfax είναι εταιρεία συμμετοχών, η οποία, μέσω των θυγατρικών και δραστηριοποιούμενων οντοτήτων της, δραστηριοποιείται κυρίως στην παροχή υπηρεσιών ασφάλισης και αντασφάλισης περιουσιακών στοιχείων και ατυχημάτων και τη διαχείριση των συναφών επενδύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

(ii) Η Grivalia είναι εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, η οποία δραστηριοποιείται στην απόκτηση, αξιοποίηση και διαχείριση ξενοδοχειακών ακινήτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όπως είχε αναφέρει πρόσφατα το insider.gr, ο κ. Γιώργος Χρυσικός, Ιδρυτής και πρόεδρος Δ.Σ. της Grivalia Hospitality, σε πρόσφατη παρουσίαση του νέου τουριστικού project του γκρουπ στη Θεσσαλονίκη (On Residence), σημείωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει μέχρι το τέλος του έτους να μεταφέρει την έδρα της από το Λουξεμβούργο στην Ελλάδα επιδιώκοντας να επικεντρωθεί στην χώρα μας και στον τομέα των πολυτελών ξενοδοχειακών αναπτύξεων, δίχως να διευκρινίσει αν για την ώρα να υπάρχουν άλλα σχέδια, όπως π.χ. για μετατροπή σε ΑΕΕΑΠ ή για είσοδο, σε βάθος χρόνου, στο Χρηματιστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι στα 450 εκατ. ευρώ ανέρχεται το χαρτοφυλάκιο των 6 premium hospitality projects, που είναι υπό ανάπτυξη ή λειτουργία, της Grivalia Hospitality, και τα οποία με την ολοκλήρωση τους θα οδηγήσουν σε συνολικό portfolio άνω των 800 εκατ. ευρώ μέσα στην προσεχή διετία. Ο κ. Χρυσικός αναφέρθηκε και σε μια νέα μεγάλη τουριστική επένδυση που σχεδιάζει η Grivalia Hospitality, αξίας 250 εκατ. ευρώ, η οποία, όπως είπε, θα ανακοινωθεί τους επόμενους δύο με τρεις μήνες. Όπως εκτιμάται στην παρούσα φάση αγοράζονται τα οικόπεδα που είναι αναγκαία. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider