Δεν θα μπει τελικά στο Δ.Σ. του Twitter ο Έλον Μασκ

Newsroom

Δεν θα ενταχθεί τελικά στο διοικητικό συμβούλιο της Twitter ο Έλον Μασκ, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Parag Agrawal. 

«Ο Έλον αποφάσισε να μην μπει στο διοικητικό συμβούλιο», έγραψε σε tweet του. 

Η μετοχή της Twitter αντιδρά με πτώση 3,75% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Σημειώνεται πως η προσθήκη του Μασκ ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη, λίγες ώρες μετά την απόκτηση ποσοστού 9,2% στο Twitter, που τον κατέστησε τον μεγαλύτερο μέτοχο του τεχνολογικού ομίλου. 

Δεν είναι ακόμα σαφές γιατί ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX αρνήθηκε τελικά τη θέση.

Η ένταξή του, ωστόσο, στο ΔΣ θα περιόριζε το μέγεθος του μεριδίου που θα μπορούσε να αποκτήσει. Επίσης, θα μπορούσε πλέον να κάνει οτιδήποτε, από την πώληση του ποσοστού του έως την πιθανή επιδίωξη μιας εχθρικής εξαγοράς της εταιρείας. Ο ίδιος δεν έχει σχολιάσει ακόμα την εξέλιξη αυτή. 

Ο Agrawal ανέφερε στο tweet ότι ενώ ο ίδιος και το διοικητικό συμβούλιο ήταν «ενθουσιασμένοι» για την προσθήκη του Μασκ, «πιστεύω ότι αυτό είναι για το καλύτερο», προσθέτοντας ότι «ο Έλον είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος και θα παραμείνουμε ανοιχτοί στις συμβουλές του».

Καθ 'όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, χωρίς να αποκαλύψει ότι είχε απορρίψει τη θέση στο Twitter, ο Μασκ δημοσίευσε μια σειρά από ιδέες για να μεταμορφώσει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης και τα προϊόντα της.

Μία από τις προτάσεις ήταν ένα αστείο με τη μορφή δημοσκόπησης στο Twitter, με τον Μασκ να ζητά από τους χρήστες να ψηφίσουν εάν το Twitter πρέπει να αφαιρέσει το «w» από το όνομά του και να γίνει Titter.

Στις πιο σοβαρές προτάσεις, ήταν να επιτραπεί στους συνδρομητές Twitter Blue να πληρώνουν με dogecoin, να λάβουν ένα σημάδι ελέγχου ταυτότητας και να διατηρηθεί το Twitter Blue απαλλαγμένο από διαφημίσεις.

Ο Μασκ υποστήριξε επίσης την ιδέα να μετατραπούν τα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο σε καταφύγιο αστέγων «αφού κανείς δεν εμφανίζεται έτσι κι αλλιώς». Υπενθυμίζεται πως το Twitter ανακοίνωσε πέρυσι ότι οι υπάλληλοί του θα μπορούσαν να εργάζονται από το σπίτι επ' αόριστον.

Στην ιδέα αυτή συμφώνησε και ο Τζεφ Μπέζος. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: