Intralot: Αυξημένα κατά 67% τα EBITDA το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intralot: Αυξημένα κατά 67% τα EBITDA το 2021
Τα έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 414 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 20%. 

Στα 110,4 εκατ. ευρώ ανήλθαν το 2021 τα EBITDA του ομίλου Intralot, σημειώνοντας αύξηση 66,9% σε ετήσια βάση, ενώ τα έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 414 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 20%.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα 26,6 εκατ. ευρώ κέρδη, σε σύγκριση με ζημίες 102,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, επηρεασμένο από το one-off κέρδος της συναλλαγής αναδιάρθρωσης του ισολογισμού ύψους 88,5 εκατ. ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε εντός του Γ’ τριμήνου.

Τα Παιχνίδια Λοταρίας είχαν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στον κύκλο εργασιών, αποτελώντας το 61,2% των εσόδων, με τον Αθλητικό Στοιχηματισμό να έπεται με συμβολή 17,2% στον κύκλο εργασιών του Ομίλου για τη δωδεκάμηνη περίοδο. Τα Συμβόλαια Τεχνολογίας αποτέλεσαν το 12% και τα VLTs το 9,1% των συνολικών εσόδων του Ομίλου, ενώ οι Ιπποδρομίες / Κυνοδρομίες αποτέλεσαν το 0,5% των συνολικών εσόδων.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το δωδεκάμηνο παρουσίασε αύξηση κατά €69,1 εκατ. σε ετήσια βάση. Οι κυριότεροι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή την επίδοση είναι οι εξής (ανά Τομέα Δραστηριότητάς):

+33,2 εκατ. ευρώ (+33,3%) από τη Λειτουργία Τυχερών Παιχνιδιών (B2C), με την αύξηση να προέρχεται από τα υψηλότερα έσοδα:

  • στη Μάλτα (+17,9 εκατ. ευρώ ή +23,1% σε ετήσια βάση), με τη μεταβολή να οφείλεται κυρίως στον αντίκτυπο του COVID-19 εντός του 2020 και
  • στην Αργεντινή (+15,4 εκατ. ευρώ ή +68,9% σε ετήσια βάση), λόγω της ανάπτυξης της τοπικής αγοράς και τον αντίκτυπο της πανδημίας του COVID-19 την περασμένη χρονιά. Σε τοπικό νόμισμα, τα αποτελέσματα της τρέχουσας περιόδου παρουσίασαν αύξηση +92,0% σε ετήσια βάση.

+22 εκατ. ευρώ (+10,4%) από τις Συμβάσεις Τεχνολογίας και Υπηρεσιών Υποστήριξης (B2B/ B2G), με την αύξηση να αποδίδεται κυρίως:

  • στην ισχυρή επίδοση από τις δραστηριότητές μας στις ΗΠΑ (+16,6 εκατ. ευρώ) που οφείλεται κυρίως στην ανάπτυξη των εσόδων από υπηρεσίες (+18,5% σε ετήσια βάση) αντισταθμίζοντας τις χαμηλότερες πωλήσεις εμπορευμάτων και την αρνητική διακύμανση του Δολαρίου ΗΠΑ (USD) (3,5% ανατίμηση του Ευρώ συγκριτικά με πέρυσι — βάσει των μέσων όρων),
  • στην Αυστραλία (+4,5 εκατ. ευρώ), κυρίως λόγω του υψηλότερου αντίκτυπου της πανδημίας COVID-19 εντός του 2020, με μερική αντιστάθμιση από μία εφάπαξ πώληση εμπορευμάτων κατά το Α΄ τρίμηνο του 2020.
  • στην Κροατία (+2,7 εκατ. ευρώ), καθώς ολοκληρώθηκε η υλοποίηση της λύσης υποστήριξης της Λοτταρίας για λογαρισμό της Hrvatska Lutrija (εθνική λοταρία Κροατίας) και
  • στις πωλήσεις από άλλες περιοχές που κατέληξαν χαμηλότερες (-1,8 εκατ. ευρώ) κυρίως λόγω των χαμηλότερων πωλήσεων εμπορευμάτων συγκριτικά με το 2020.

+13,9 εκατ. ευρώ (+41,3%) από τη δραστηριότητα των Συμβολαίων Διαχείρισης (B2B/ B2G), με τη μεταβολή να προέρχεται κυρίως από:

  • την αύξηση που προέκυψε από τις δραστηριότητές μας στην Τουρκία (+6,6 εκατ. ευρώ), λόγω της βελτιωμένης επίδοσης της Bilyoner, που ευνοήθηκε από την συνεχόμενη ανάπτυξη της online αγοράς. Κατά το δωδεκάμηνο του 2021, η τοπική αγορά Αθλητικού Στοιχηματισμού επεκτάθηκε σχεδόν κατά 1,7 φορές σε ετήσια βάση, με τον Αθλητικό Στοιχηματισμό μέσω online καναλιών να καταλαμβάνει μερίδιο περίπου ίσο με το 89% της αγοράς στο τέλος του 2021. Η επίδοση σε όρους Ευρώ αντισταθμίστηκε εν μέρει από την υποτίμηση της Τουρκικής λίρας (30,5% ανατίμηση του Ευρώ σε σχέση με την περασμένη χρονιά – βάσει των μέσων όρων),
  • τη βελτιωμένη επίδοση στο Μαρόκο (+3,9 εκατ. ευρώ), λόγω της ανάπτυξης της τοπικής αγοράς αλλά και του αντίκτυπου του COVID-19 εντός του 2020 και
  • την υψηλότερη συνεισφορά του Αθλητικού Στοιχηματισμού στις ΗΠΑ στη Μοντάνα και την Ουάσιγκτον – Περιφέρεια της Κολούμπια (+3,3 εκατ. ευρώ).

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Intralot, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης δήλωσε: «Η επιτυχής ολοκλήρωση της βελτιστοποίησης της κεφαλαιακής διάρθρωσης τον Αύγουστο του 2021, με αποτέλεσμα την παράταση των λήξεων χρέους του 2021 και τη σημαντική απομόχλευση κατά 163 εκατ. ευρώ, αποτέλεσε ορόσημο-κλειδί για την INTRALOT, διαμορφώνοντας το έδαφος για την αξιοποίηση σημαντικών επιχειρηματικών ευκαιριών στις ΗΠΑ και ανά τον κόσμο για τα επόμενα χρόνια, στους τομείς των Τυχερών Παιχνιδιών Λοταρίας, του Αθλητικού Στοιχήματος και συστημάτων Παρακολούθησης Παιγνιομηχανών. Τα αποτελέσματα του 2021, σε συνδυασμό με την ισχυρή ανάκαμψη σε βασικές αγορές, σε συνέχεια της χαλάρωσης των μέτρων κατά της πανδημίας του COVID-19 και της μείωσης κόστους που επιτεύχθηκε σε επίπεδο HQ, θέτουν την Εταιρεία σε μια σταθερή πορεία για να εκμεταλλευτεί νέες ευκαιρίες και να δημιουργήσει αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη».

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Premia: Αύξηση λειτουργικών κερδών το 2021 με διεύρυνση χαρτοφυλακίου

Η Intralot υπογράφει 5ετή επέκταση συμβολαίου με τη Λοταρία του Γουαϊόμινγκ

Intralot: Επεκτείνεται το συμβόλαιο με την Magnum Corporation Sdn BhD στη Μαλαισία

gazzetta
gazzetta reader insider insider