Α. Φατσέα (Intrum): Ο νέος Εξωδικαστικός Μηχανισμός καταλληλότερη λύση για χιλιάδες ιδιώτες αλλά και ΜμΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Α. Φατσέα (Intrum): Ο νέος Εξωδικαστικός Μηχανισμός καταλληλότερη λύση για χιλιάδες ιδιώτες αλλά και ΜμΕ
Για τις ευκαιρίες, τις προκλήσεις και τις αποτελεσματικές λύσεις των εταιρειών διαχείρισης αναφέρθηκε, μιλώντας στο Banking Summit, η Αλεξάνδρα Φατσέα, Γενική Διευθύντρια, Retail, SB & Agri Recovery της Intrum Hellas.

Για τις ευκαιρίες, τις προκλήσεις και τις αποτελεσματικές λύσεις των εταιρειών διαχείρισης αναφέρθηκε, μιλώντας στο Banking Summit, η Αλεξάνδρα Φατσέα, Γενική Διευθύντρια, Retail, SB & Agri Recovery της Intrum Hellas. Ειδικά στην τρέχουσα συγκυρία, παρότι υπάρχει αυξημένη αβεβαιότητα σε μακροοικονομικό επίπεδο, το τοπίο διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με περίπου 100 δισ.ευρώ ήδη υπό διαχείριση από servicers, βρίσκεται σε πιο ώριμη κατάσταση από ποτέ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο νέος Εξωδικαστικός Μηχανισμός είναι η καταλληλότερη λύση, για χιλιάδες ιδιώτες αλλά και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που χρειάζονται μία λύση ρύθμισης για το σύνολο των οφειλών τους, τόσο σε χρηματοδοτικούς φορείς, όσο και στο Δημόσιο, ανέφερε η κυρία Φατσέα, επισημαίνοντας ότι λειτουργεί πλέον αποτελεσματικά, μέσω της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας, που έχει υποδεχθεί ήδη περίπου 35 χιλιάδες αιτήσεις. «Οι πρώτες ρυθμίσεις είναι προ των πυλών για να υλοποιηθούν, καθώς από τις περίπου 3.000 αιτήσεις που είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο, το 20% έχει ήδη εγκριθεί και μάλιστα οι πρώτες 50 ρυθμίσεις έχουν ήδη υπογραφεί από πιστωτές και οφειλέτες».

H κυρία Φατσέα απαρίθμησε τα πλεονεκτήματα του εξωδικαστικού Μηχανισμού: διαφάνεια, δίκαιες λύσεις, πλήρως ηλεκτρονική εμπειρία για δανειολήπτες αλλά και πιστωτές, ταυτόχρονη ρύθμιση του συνόλου των οφειλών σε Χρηματοδοτικούς Φορείς και Δημόσιο. Για πρώτη φορά, όλα αυτά μαζί, παρέχουν μία λύση επωφελή και κατάλληλη για όλες τις πλευρές, είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τις επιπτώσεις της κρίσης στα δανειακά χαρτοφυλάκια που παρακολουθούν οι εταιρείες διαχείρισης, η Γενική Διευθύντρια της Intrum Hellas επισήμανε ότι επί του παρόντος δεν διαπιστώνεται καμία αξιοσημείωτη αρνητική επίπτωση στους βασικούς δείκτες πληρωμών ή αθετήσεων. «Μεμονωμένες περιπτώσεις οφειλετών που χρειάζεται να αναπροσαρμόσουν τον προγραμματισμό τους, λόγω ενός αυξημένου λογαριασμού ρεύματος, υπάρχουν. Αλλά αντιμετωπίζονται επαρκώς, μέσα από μια καλά συντονισμένη προσπάθεια των εξειδικευμένων ομάδων μας, οι οποίες έχουν την τεχνογνωσία αλλά και όλα τα εργαλεία που χρειάζονται. Στην Intrum Hellas, δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην ειλικρινή και διαρκή επικοινωνία με τους πελάτες μας, στηρίζοντάς τους να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και να τα καταφέρουν», ανέφερε.

Ως προς το θέμα της επανόδου των επιχειρήσεων και ιδιωτών από τους Servicers στο τραπεζικό σύστημα, με στόχο την επαναχρηματοδότηση, η κυρία Φατσέα σημείωσε ότι αυτό αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο των Εταιρειών Διαχείρισης. «Ο ρόλος μας δεν εξαντλείται στην παροχή μίας καλής ρύθμισης και την παρακολούθηση της τήρησής της. Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι η επάνοδος των οφειλετών που θα εξυγιανθούν, στην υγιή οικονομία. Μέχρι τότε, όπως κάνουμε στην Intrum Hellas, υπάρχουν εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, όπως οι γραμμές χρηματοδότησης επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στα business plans των τιτλοποιήσεων αλλά και η συμβουλευτική προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για να αξιοποιήσουν τα προγράμματα ΕΣΠΑ καθώς και εξεύρεση funding για συγκεκριμένους κλάδους, όπως είναι τα ξενοδοχεία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Η οικονομία θα αντέξει το σοκ της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού – Θετικές οι ενδείξεις για τα νέα NPLs

gazzetta
gazzetta reader insider insider