Η Berkshire Hathaway αυξάνει το ποσοστό της στην Occidental Petroleum στο 14,6%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Berkshire Hathaway αυξάνει το ποσοστό της στην Occidental Petroleum στο 14,6%
Η Berkshire κατέβαλε περίπου 53 δολάρια με 55 δολάρια ανά μετοχή της Occidental, η οποία έκλεισε στα 52,99 δολάρια εχθές, με πτώση 2,8%.

Το μερίδιό της στην Occidental Petroleum συνεχίζει να χτίζει η Berkshire Hathaway και πλέον κατέχει ποσοστό αξίας 7,2 δισ. δολαρίων. Πιο συγκεκριμένα, η Berkshire Hathaway αγόρασε 18,1 εκατ. μετοχές, κατέχοντας συνολικά 136,4 εκατ. μετοχές, με ποσοστό 14,6%.

Το επενδυτικό fund του Γουόρεν Μπάφετ, με χαρτοφυλάκιο 350 δισ. δολαρίων, έχει αναπτύξει πρόσφατα μια ιδιαίτερα επιθετική αγοραστική δυναμική που περιλαμβάνει την Occidental. Η Berkshire έχει αγοράσει πάνω από 100 εκατ. μετοχές από τις 2 Μαρτίου, πυροδοτώντας φήμες πως ο Μπάφετ μπορεί να θέλει τελικά να εξαγοράσει ολόκληρη την εταιρεία.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η Berkshire κατέβαλε περίπου 53 δολάρια με 55 δολάρια ανά μετοχή της Occidental, η οποία έκλεισε στα 52,99 δολάρια εχθές, με πτώση 2,8%.

Η Occidental παράγει περίπου 1,2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως. Η εταιρεία επιβαρύνθηκε με υψηλό χρέος από την αγορά της Anadarko Petroleum το 2019, αλλά το μείωσε γρήγορα χάρη στο ράλι των τιμών της ενέργειας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Occidental δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι η εταιρεία στοχεύει να μειώσει το καθαρό της χρέος κάτω από τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Berkshire Hathaway: Απέκτησε το 9% της πετρελαϊκής Occidental Petroleum

gazzetta
gazzetta reader insider insider