Berkshire Hathaway: Απέκτησε το 9% της πετρελαϊκής Occidental Petroleum

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Berkshire Hathaway: Απέκτησε το 9% της πετρελαϊκής Occidental Petroleum
Ο Γουόρεν Μπάφετ «χτύπησε» με ένα deal που μπορεί να ξεπερνά τα 5 δισ. δολάρια.

Στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους της Berkshire Hathaway πριν από μια εβδομάδα, ο Γουόρεν Μπάφετ ανέφερε ότι «βρήκα λίγα πράγματα που να μας ενθουσιάζουν» στην αγορά.

Πάντως, όπως αναφέρει το CNBC, κάποιος από την Berkshire Hathaway ή ακόμα και ο ίδιος ο «μάγος» των επενδύσεων βρήκε κάτι που τον ενθουσίασε, καθώς την Παρασκευή η επενδυτική εταιρεία απέκτησε 91,2 εκατομμύρια μετοχές της Occidental Petroleum. Η Berkshire Hathaway κατέβαλε για τις μετοχές ένα ποσό που υπολογίζεται σε 5,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το κλείσιμο της μετοχής την Παρασκευή στα 56,15 δολάρια.

Η μετοχή της Occidental Petroleum μέσα στην εβδομάδα παρουσίασε άνοδο της τάξης του 45%. Παράγοντες της αγοράς ανέφεραν ότι όσο η Occidental κάλπαζε, ο Μπάφετ αγόραζε.

Πιο συγκεκριμένα, η Berkshire Hathaway ενέταξε στο χαρτοφυλάκιο της περισσότερες από 61 εκατομμύρια μετοχές από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, ενώ είχε στην κατοχή της άλλα 29 εκατομμύρια μετοχές της Occidental Petroleum τις οποίες απέκτησε κάποια στιγμή εντός του έτους πριν την περασμένη Τρίτη.

Πάντως δεν έχει γίνει γνωστό το συνολικό τίμημα που κατέβαλε η Berkshire για να αποκτήσει το μετοχικό πακέτο που αντιστοιχεί στο 9% περίπου των κοινών μετοχών της Occidental Petroleum.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider