Airbnb: Κλείνει η πλατφόρμα σε Ρωσία και Λευκορωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Airbnb: Κλείνει η πλατφόρμα σε Ρωσία και Λευκορωσία
Τη δραστηριότητά της στην Ρωσία και τη Λευκορωσία αναστέλλει η πλατφόρμα Airbnb.

Τη δραστηριότητά της στην Ρωσία και τη Λευκορωσία αναστέλλει η πλατφόρμα Airbnb.

O Brian Chesky, CEO και συνιδρυτής της εταιρείας, ανακοίνωσε την κίνηση αργά την Πέμπτη, καθώς οι εταιρείες συνεχίζουν να μποϊκοτάρουν τη Ρωσία σαν αποτέλεσμα της εισβολής στην Ουκρανία.

H Airbnb δεν διευκρίνισε τι σημαίνει αυτό πρακτικά.

Η κίνηση ενδέχεται να μην έχει σημαντικό αντίκτυπο στα καθαρά κέρδη της Airbnb, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειονότητα των αεροπορικών εταιρειών έχει σταματήσει τις πτήσεις προς τη Ρωσία τις τελευταίες ημέρες.

Τη Δευτέρα, η Airbnb ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να προσφέρει δωρεάν, προσωρινή στέγαση σε έως και 100.000 πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία. Η εταιρεία θα χρηματοδοτήσει αυτές τις διαμονές με βοήθεια από οικοδεσπότες της Airbnb και δωρεές στο Ταμείο Προσφύγων Airbnb.org.

Μερικοί άνθρωποι κάνουν κρατήσεις καταλυμάτων στην Ουκρανία στα οποία δεν σκοπεύουν να μείνουν, προκειμένου να βοηθήσουν τους οικοδεσπότες στη χώρα.

Το «κίνημα» του Ταραντίνο

Το κίνημα ξεκίνησε από τον λογαριασμό του Κουέντιν Ταραντίνο στο Instagram, ο οποίος φτιάχνει memes για να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο λογαριασμός έχει πάνω από 898.000 ακόλουθους.

«Χθες μοιράστηκα μια ιδέα να υποστηρίξω την Ουκρανία κάνοντας κράτηση δωματίων προς ενοικίαση στο Airbnb», έγραψε ο χειριστής του λογαριασμού στο Twitter την Πέμπτη. «24 ώρες αργότερα, 100 άτομα έκαναν κρατήσεις στην Ουκρανία ως έναν τρόπο να αποστείλουν άμεσα οικονομική βοήθεια σε ανθρώπους από περιοχές που έχουν πληγεί σοβαρά. Τα μηνύματα απάντησης από τους οικοδεσπότες είναι τόσο συγκινητικά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider