Η απόφαση της Apple να «φύγει» από τη Ρωσία πιέζει τους ανταγωνιστές της να κάνουν το ίδιο

Newsroom

Η απόφαση της Apple να σταματήσει να πουλάει τα προϊόντα της στη Ρωσία πιέζει τους υπόλοιπουν κατασκευαστές smartphone κινητών να κάνουν το ίδιο, σύμφωνα με τους αναλυτές. 

Την Τρίτη η Apple ανακοίνωσε ότι ανέστειλε όλες τις πωλήσεις προϊόντων της στη Ρωσία, ως αντίδραση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι «παγώνει» όλες τις εξαγωγές προς τη Ρωσία και ότι περιορίζει τη χρήση του Apple Pay και άλλων υπηρεσιών της που πλέον θα εμφανίζονται ως «μη διαθέσιμες» στις πλατφόρμες της. 

Πίεση για τους ανταγωνιστές

Σύμφωνα με το CNBC, η κίνηση αυτή δείχνει να ασκεί πίεση στους ανταγωνιστές της εταιρείας, όπως η Samsung, να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα, σχολιάζει σχετικά ο αναλυτής της CCS Insight, Ben Wood.

«Είναι σημαντικό ότι έκαναν μία κίνηση - δήλωση» είπε ο Wood αναφορικά με την Apple και πρόσθεσε πως πλέον έχουν το προβάδισμα και βρίσκονται σε ηγετική θέση, με φόντο την ρωσο - ουκρανική κρίση. «Είναι ένας μεγάλος παίκτης στον τεχνολογικό χώρο και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο», δήλωσε. 

Τα κινητά iPhone αντιστοιχούν περίπου στο 15% της ρωσικής αγοράς smartphone, σύμφωνα με στοιχεία της Counterpoint Research, η οποία εκτιμά πως η Apple πούλησε περίπου 32 εκατομμύρια iPhones, το 2021, στη Ρωσία. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: