Σε ΤΕΡΝΑ-Άκτωρ-Intrakat η επέκταση της Λεωφ. Κύμης, σε Άκτωρ ο ΒΟΑΚ, σε Μυτιληναίο η παράκαμψη Χαλκίδας

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ΤΕΡΝΑ-Άκτωρ-Intrakat η επέκταση της Λεωφ. Κύμης, σε Άκτωρ ο ΒΟΑΚ, σε Μυτιληναίο η παράκαμψη Χαλκίδας
Σε ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ-Intrakat καταλήγει το έργο της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης προς Εθνική Οδό, ύψους 434 εκατ. ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:15

Σε ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ-Intrakat καταλήγει το έργο της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης προς Εθνική Οδό, ύψους 434 εκατ. ευρώ. Πρόκεται για ένα από τα τρία οδικά έργα, με δημόσιο μοντέλο, για τα οποία υποβλήθηκαν προσφορές το πρωί. Στον διαγωνισμό συμμετείχε αυτόνομα και η ΑΒΑΞ. Η παραπάνω κοινοπραξία φέρεται να έδωσε τη μεγαλύτερη έκπτωση.

Η Μυτιληναίος φέρεται να μειοδότησε για την Παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών (210 εκατ. ευρώ), ενώ για το τμήμα Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος του ΒΟΑΚ (σχεδόν 190 εκατ. ευρώ), που θα υλοποιηθεί ως αμιγώς δημόσιο έργο, φέρεται να μειοδότησε η Άκτωρ.

Υπενθυμίζεται ότι η Μυτιληναίος, μεταξύ άλλων, είχε καταθέσει προσφορές για το έργο Χαλκίδα – Ψαχνά και το τμήμα του ΒΟΑΚ, η ΤEΡΝΑ εκτός από την Λεωφ. Κύμης έχει κατεβει στον ΒΟΑΚ ενώ η Άκτωρ και για τα τρία.

Η επέκταση της Κύμης

Η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, μέχρι τον κόμβο Καλυφτάκη στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Λυκόβρυσης, θεωρείται πως θα αποσυμφορήσει τον κορεσμένο κόμβο στη Μεταμόρφωση. Το έργο δημοπρατείται ως δημόσιο έργο και ως εκ τούτου δεν θα έχει διόδια.

Η χρηματοδότηση του έργου θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ 2021-2027 μέσω του Ε.Π. «Μεταφορές». Ο νέος οδικός άξονας των 3,8 χιλιομέτρων θα καταλήγει στον κόμβο Καλυφτάκη και θα περιλαμβάνει δύο σήραγγες, μία 1.260 μέτρων και μία περίπου 1.000 μέτρων. Θα χρησιμοποιείται από περίπου 35.000 οδηγούς ημερησίως. Η επέκταση της λεωφόρου Κύμης έως την εθνική οδό αναμένεται να αποσυμφορήσει το δίκτυο των τριών παραπάνω δήμων, να διευκολύνει την πρόσβαση πολλών περιοχών των βορείων προαστίων στην Εθνική Οδό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider