McDonald’s: Χειρότερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα στο δ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
McDonald’s: Χειρότερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα στο δ' τρίμηνο
Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν οι επιδόσεις της McDonald’s στο δ' τρίμηνο του 2021, καθώς τα αυξημένα κόστη στις πρώτες ύλες είχαν σημαντική επίπτωση τόσο στα κέρδη όσο και στα έσοδα της αμερικανικής αλυσίδας ταχυφαγείων.

Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν οι επιδόσεις της McDonald’s στο δ' τρίμηνο του 2021, καθώς τα αυξημένα κόστη στις πρώτες ύλες είχαν σημαντική επίπτωση τόσο στα κέρδη όσο και στα έσοδα της αμερικανικής αλυσίδας ταχυφαγείων.

Αναλυτικότερα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας στο τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους διαμορφώθηκαν στα 2,23 δολάρια, έναντι των προβλέψεων για κέρδη 2,34 δολαρίων/μετοχή.

Τα συνολικά έσοδα της McDonald’s ανήλθαν στα 6,01 δισ. δολάρια, οριακά χαμηλότερα από τα 6,03 δισ. δολάρια που προέβλεψαν οι αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv.

Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη της αλυσίδας το δ' τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 1,64 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 19% σε σχέση με τα καθαρά κέρδη 1,38 δισ. δολαρίων κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021, ενώ το λειτουργικό κόστος αυξήθηκε 14% στα 3,61 δισ. δολάρια, στην υψηλότερη τριμηνιαία αύξηση εδώ και πέντε χρόνια.

Όπως αναφέρει το δίκτυο CNBC, αύξηση 12,3% κατέγραψαν οι πωλήσεις στα εστιατόρια της αλυσίδας, ενώ συγκεκριμένα στις ΗΠΑ η αντίστοιχη αύξηση ήταν της τάξης του 7,5% έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 6,9%, ενώ οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου ξεπέρασαν τα 18 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Έλον Μασκ θέλει τα McDonald's να αποδέχονται πληρωμές σε dogecoin

Ιαπωνία: Ξέμειναν από τηγανιτές πατάτες τα McDonald's - Με έκτακτες πτήσεις cargo η τροφοδοσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider