Maersk: Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο δ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Maersk: Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο δ' τρίμηνο
Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα του κολοσσού των θαλάσσιων μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων Maersk κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα του κολοσσού των θαλάσσιων μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων Maersk κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2021, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση από την αύξηση των ναύλων για τις μεταφορές κοντέινερ.

Πιο αναλυτικά, η δανέζικη εταιρεία ανέφερε πως τα συνολικά έσοδα στο τελευταίο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 18,5 δισ. δολάρια, την στιγμή που οι εκτιμήσεις των αναλυτών τα τοποθετούσαν στα 17,5 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 8 δισ. δολάρια, ένα δισ. περισσότερο από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Σύμφωνα με την Maersk, τα ναύλα στην διάρκεια του δ' τριμήνου αυξήθηκαν κατά 80% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020, ενώ ο όγκος των κοντέινερ που διαχειρίστηκε η εταιρεία μειώθηκε ελαφρά κατά 4%.

Υπενθυμίζεται πως σε ανακοίνωσή της στις αρχές της εβδομάδας, η Maersk είχε ενημερώσει τους πελάτες της για την συμφόρηση που παρατηρείται στους λιμένες παγκοσμίως, προειδοποιώντας τους ότι πρέπει να προετοιμαστούν για άλλη μια δύσκολη χρονιά αναστάτωσης στον τομέα των logistics.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Maersk: Αναμένεται άλλη μια δύσκολη χρονιά για την εφοδιαστική αλυσίδα

Η Moeller-Maersk προχωρά στην εξαγορά της LG Logistics για 3,6 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider