Η τουρκική Getir θέλει να φτάσει την αξία της στα 12 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η τουρκική Getir θέλει να φτάσει την αξία της στα 12 δισ. δολάρια
Η Getir, που ιδρύθηκε το 2015 στην Κωνσταντινούπολη, θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες startup στον κλάδο των delivery παγκοσμίως.

Νέο γύρο χρηματοδότησης ξεκινά η startup delivery Getir, με την τουρκική εταιρεία να θέλει να ανεβάσει την αξία της στα 12 δισ. δολάρια και να τονώσει τις επενδύσεις της στο εξωτερικό.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η Getir -η αξία της οποίας ανερχόταν στα 7,7 δισ. δολάρια για το 2021- θέλει να αντλήσει 1 δισ. δολάρια από τον νέο γύρο χρηματοδότησης, ενώ στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης «μάζεψε» 1,1 δισ. δολάρια από επενδυτικά σχήματα όπως τα Silver Lake, Tiger Global, Sequoia Capital και Mubadala Investment Co.

Η Getir, που ιδρύθηκε το 2015 στην Κωνσταντινούπολη, θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες startup στον κλάδο των delivery παγκοσμίως, με την αξία της αμερικανικής ανταγωνίστριας της, GoPuff, να υπολογίζεται σε 15 δισ. δολάρια.

Εάν η Getir πιάσει τον στόχο για τα 12 δισ. δολάρια, θα γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη σε αξία startup της Τουρκίας, πίσω μόνο από την Trendyol, η αξία της οποίας υπολογίζεται σε 16,5 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως η Getir έχει επεκταθεί στις αγορές της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ολλανδίας και της Πορτογαλίας μέα στο 2021, ενώ στις ΗΠΑ έχει «πατήσει πόδι» στις αγορές του Σικάγο και της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Getir: Η τουρκική startup εξαγοράζει την βρετανική Weezy - Ανακατατάξεις στην αγορά παράδοσης ειδών παντοπωλείου

gazzetta
gazzetta reader insider insider