Εμβόλιο «κοκτέιλ» από την Moderna ενάντια σε Covid, γρίπη και RSV

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εμβόλιο «κοκτέιλ» από την Moderna ενάντια σε Covid, γρίπη και RSV
Στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται πως το εμβόλιο «τρία σε ένα» θα τροποποιείται διαρκώς για τις νέες μεταλλάξεις. 

Ένα ετήσιο εμβόλιο που θα προστατεύει από τρεις διαφορετικούς ιούς ανακοίνωσε σήμερα η Moderna, η οποία υπόσχεται πως η ετήσια ανανηστική δόση θα βοηθά στην προστασία κατά του κορονοϊού, κατά της εποχιακής γρίπης, αλλά και από τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV).

«Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε θετικά πρώιμα αποτελέσματα από την Φάση 1» αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία σε σχετικό μήνυμα της στο Twitter, ενώ στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται πως το εμβόλιο «τρία σε ένα» θα τροποποιείται διαρκώς για τις νέες μεταλλάξεις.

«Ακόμα και πριν από την πανδημία Covid-19, περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι πέθαιναν κάθε χρόνο λόγω αναπνευστικών λοιμώξεων […] Στόχος μας είναι να μειώσουμε αυτό το βάρος με ένα ετήσιο αναμνηστικό εμβόλιο» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Stéphane Bancel και πρόσθεσε πως «ένας πυλώνας της στρατηγικής προϊόντων της Moderna είναι η ανάπτυξη ενός ετήσιου αναμνηστικού εμβολίου, το οποίο η εταιρεία σχεδιάζει να προσαρμόζει συνεχώς. Η Εταιρεία πιστεύει ότι θα μπορούσε να είναι η πρώτη στην αγορά με ένα ενισχυτικό εμβόλιο COVID + Γρίπη + RSV», τονίζει η εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρευνα: Το εμβόλιο Moderna μετά από Pfizer ή AstraZeneca παρέχει καλύτερη ανοσιακή προστασία

Moderna: Πιθανώς τα υφιστάμενα εμβόλια να είναι λιγότερο αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής Όμικρον

gazzetta
gazzetta reader insider insider