Evergrande: Μειώνεται η συμμετοχή του ιδρυτή και προέδρου

Newsroom

Στο 59,78% από 61,88% υποχώρησε το ποσοστό του ιδρυτή και προέδρου της Evergrande, Hui Ka Yan, στην εταιρεία, καθώς αναγκάστηκε να προχωρήσει σε νέα πώληση μετοχών. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, που επικαλείται το Reuters, η συναλλαγή αφορούσε 277,8 εκατ. μετοχές, αξίας περίπου 492 εκατ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (63,08 εκατ. δολάρια).

Η Fitch υποβάθμισε εχθές την Evergrande, η οποία έχει υποχρεώσεις άνω των 300 δισ. δολαρίων, σε καθεστώς «περιορισμένης χρεοκοπίας», αφού η κατασκευάστρια εταιρεία έχασε αυτή την εβδομάδα προθεσμία αποπληρωμής κουπονιών συνολικού ύψους 82,5 εκατ. δολαρίων.

Εκτός από την Evergrande, υποβαθμίστηκαν και οι θυγατρικές του ομίλου Hengda Real Estate Group και Tianji Holding

Η αποτυχία πραγματοποίησης πληρωμών εντός της περιόδου χάριτος είναι σύμφωνη με τον ορισμό της αξιολόγησης «RD» της Fitch, καθώς η εταιρεία πραγματοποίησε αδιευκρίνιστη αθέτηση πληρωμών σε μια σημαντική οικονομική υποχρέωση, ωστόσο δεν έχει ακόμη προχωρήσει σε αίτηση χρεοκοπίας εκκαθάρισης, ή άλλες επίσημες διαδικασίες, και δεν έχει σταματήσει να λειτουργεί, ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: