Έξαλλος ο Ελον Μασκ με την κρίση στην παραγωγή του Raptor -Προειδοποιεί τους υπαλλήλους της SpaceX για χρεοκοπία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έξαλλος ο Ελον Μασκ με την κρίση στην παραγωγή του Raptor -Προειδοποιεί τους υπαλλήλους της SpaceX για χρεοκοπία
Ο Έλον Μασκ είναι θυμωμένος με την έλλειψη προόδου που έχει κάνει η SpaceX στην ανάπτυξη των κινητήρων Raptor που τροφοδοτούν τον πύραυλο Starship.

Ο Έλον Μασκ είναι εξαγριωμένος με τη μικρή πρόοδο που έχει σημειώσει η SpaceX στην ανάπτυξη των κινητήρων Raptor που τροφοδοτούν τον πύραυλο Starship.

Στο mail που έστειλε προς όλη την εταιρεία την επομένη της Ημέρας των Ευχαριστιών περιγράφει μια θλιβερή κατάσταση.

«Η κρίση παραγωγής του Raptor είναι πολύ χειρότερη από ό,τι φαινόταν πριν από μερικές εβδομάδες», γράφει ο Μασκ, σύμφωνα με το CNBC.

«Αντιμετωπίζουμε πραγματικό κίνδυνο χρεοκοπίας εάν δεν μπορέσουμε να πετύχουμε μια συχνότητα πτήσεων του Starship που θα φτάνει τουλάχιστον τη μία φορά κάθε δύο εβδομάδες το επόμενο έτος», πρόσθετε ο Μασκ παρακάτω.

Το Starship είναι ο γιγάντιος πύραυλος επόμενης γενιάς που κατασκευάζει η SpaceX για να εκτοξεύει φορτίο και επανδρωμένες αποστολές στο φεγγάρι και τον Άρη. Η εταιρεία δοκιμάζει πρωτότυπα του πυραύλου σε μια εγκατάσταση στο νότιο Τέξας έχοντας πραγματοποιήσει πολλές σύντομες δοκιμαστικές πτήσεις. Αλλά για να προχωρήσει σε τροχιακές εκτοξεύσεις, τα πρωτότυπα πυραύλων θα χρειαστούν έως και 39 κινητήρες Raptor το καθένα – κάτι που απαιτεί μια ταχεία αύξηση στην παραγωγή κινητήρων.

Το email του Μασκ στους υπαλλήλους της SpaceX ανδεικνύει περισσότερο τη σημασία της αποχώρησης του πρώην αντιπροέδρου της Propulsion Will Heltsley νωρίτερα αυτό το μήνα. Ο Heltsley είχε αποσυρθεί από την ανάπτυξη του Raptor πριν φύγει, αναφέρει το CNBC, με τον Μασκ να σημειώνει στο mail του ότι η ηγεσία της εταιρείας ξεθάβει έκτοτε τα προβλήματα του προγράμματος - και ανακαλύπτει ότι οι συνθήκες «είναι πολύ πιο σοβαρές» από ό,τι πίστευε προηγουμένως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider