Fisker: H startup που φιλοδοξεί να «εκθρονίσει» την Tesla από την αγορά των EV

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fisker: H startup που φιλοδοξεί να «εκθρονίσει» την Tesla από την αγορά των EV
Στην αποκάλυψη πως τα νέα σπορ ηλεκτροκίνητα μοντέλα που θα ξεκινήσει να παράγει τους προσεχείς μήνες θα έχουν υψηλότερη αυτονομία από τα αντίστοιχα μοντέλα της Tesla, προχώρησε η Fisker Inc.

Στην αποκάλυψη πως τα νέα σπορ ηλεκτροκίνητα μοντέλα που θα ξεκινήσει να παράγει τους προσεχείς μήνες θα έχουν υψηλότερη αυτονομία από τα αντίστοιχα μοντέλα της Tesla, προχώρησε η Fisker Inc., η αμερικανική startup που φιλοδοξεί να «σπάσει» την πρωτοκαθεδρία της εταιρείας του Έλον Μασκ στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, η παραγωγή των Ocean, των νέων ηλεκτρικών SUV της Fisker είναι προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο του 2022, με την εταιρεία να ευελπιστεί πως η συνεργασία με την Lucid Group Inc. θα αμφισβητήσει το προβάδισμα της Tesla στην τεχνολογία μπαταριών.

Η Fisker ανέφερε πως η αυτονομία του νέου ηλεκτρικού οχήματος της, του Ocean Extreme SUV, θα ξεπερνάει τα 350 μίλια ανά φόρτιση, ενώ το μοντέλο Ocean Ultra θα έχει αυτονομία άνω των 340 μιλίων ανά φόρτιση.

Οι τιμές των δύο μοντέλων είναι τα 68.999 δολάρια για το Ocean Extreme SUV και 49.999 δολάρια για το Ocean Ultra, ενώ το βασικό μοντέλο Ocean Sport θα κοστίζει 37.499 δολαρίων και θα έχει αυτονομία 250 μιλίων ανά φόρτιση.

Σημειώνεται πως το Model Y Long Range της Tesla έχει αυτονομία 330 μιλίων και κοστίζει 58.990 δολάρια.

Όπως ανέφερε η εταιρεία, τα δύο μοντέλα Ocean της Fisker θα χρησιμοποιούν χημεία μπαταριών με βάση το νικέλιο, ενώ η πιο προσιτή έκδοσή του θα χρησιμοποιεί φθηνότερη χημεία με βάση το σίδηρο.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι κολοσσοί του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας συναγωνίζονται για την αύξηση της παραγωγής και την ανάπτυξη προηγμένων μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς εκτιμάται πως η ζήτηση για τα EV μοντέλα θα εκτιναχθεί τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έλον Μασκ: Πουλάει και άλλες μετοχές της Tesla - Συνολικής αξίας 687 εκατ. δολαρίων

Μετά από την Rivian, και η Lucid ξεπέρασε την αξία κεφαλαιοποίησης της Ford - Κοντά στα 90 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider