Διεθνή
16-11-2021 | 09:25

ΗΠΑ: Μέχρι τέλος της χρονιάς η αξιολόγηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις δοκιμές του SpaceX Starship/Super Heavy

Newsroom
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Μέχρι τέλος της χρονιάς η αξιολόγηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις δοκιμές του SpaceX Starship/Super Heavy
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα ότι έχει θέσει ως προθεσμία την 31η Δεκεμβρίου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις δοκιμές του διαστημικού οχήματος SpaceX Starship/Super Heavy.

Η FAA τον Σεπτέμβριο παρέτεινε την περίοδο της δημόσιας διαβούλευσης για το προσχέδιο της περιβαλλοντικής αξιολόγησης του προτεινόμενου προγράμματος στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας, μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

Η ίδια υπηρεσία έλαβε περισσότερα από 17.000 γραπτά σχόλια και 121 προφορικούς σχολιασμούς στη διάρκεια δύο δημόσιων ακροάσεων.

Η SpaceX, η διαστημική εταιρία υπό την ηγεσία του Έλον Μασκ, δεν μπορεί να προχωρήσει στην εκτόξευση του διαστημικού οχήματος Starship/Super Heavy μέχρι η FAA να ολοκληρώσει την διαδικασία αδειοδότησης, η οποία περιλαμβάνει και μία περιβαλλοντική αξιολόγηση.

Ο Μασκ έγραψε χθες, Δευτέρα, στο Twitter ότι εκτιμά «την σκληρή δουλειά που κάνουν η FAA, η US Fish & Wildlife και η Texas Parks & Wildlife» για την περιβαλλοντική αξιολόγηση, αλλά και για την «ισχυρή τοπική υποστήριξη» στο αναφερόμενο πρόγραμμα.

Η FAA δημοσιοποίησε ένα προσχέδιο περιβαλλοντικής αξιολόγησης 151 σελίδων τον Σεπτέμβριο. Η αναφορά αυτή εξετάζει τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις από το αρχικό προφίλ της αποστολής του SpaceX, εξετάζοντας την ανάκτηση θραυσμάτων, το κλείσιμο δρόμων στην Μπόκα Τσίκα, αλλά και άλλα ζητήματα που είναι σχετικά με το περιβάλλον.

Το Reuters ανέφερε τον Ιούλιο ότι η FAA προειδοποίησε την SpaceX ότι η ίδια υπηρεσία μπορεί να διατάξει την κατεδάφιση ενός νέου πύργου δοκιμών, επειδή η περιβαλλοντική αξιολόγηση δεν είχε ολοκληρωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα 100 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση έφτασε η SpaceX του Έλον Μασκ