Διεθνή
05-11-2021 | 14:33

Philip Morris International: Τα προϊόντα χωρίς καύση συμβάλλουν θετικά στη μείωση της βλάβης για τον παγκόσμιο πληθυσμό – Τα νέα στοιχεία

Newsroom
Μοιράσου το
Philip Morris International: Τα προϊόντα χωρίς καύση συμβάλλουν θετικά στη μείωση της βλάβης για τον παγκόσμιο πληθυσμό – Τα νέα στοιχεία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τη μετάβαση στη νέα εποχή – τη smoke free εποχή – με τα ποιοτικότερα εναλλακτικά προϊόντα για τους καπνιστές, επιταχύνει η  Philip Morris International, η οποία είναι πεπεισμένη ότι τα προϊόντα χωρίς καύση μπορούν να συμβάλουν θετικά στη μείωση της βλάβης για τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Με στόχο να προωθηθεί ο διάλογος που βασίζεται σε δεδομένα, η Philip Morris International ξεκίνησε το 2020 τη σειρά εκδηλώσεων Open Science, προκειμένου να παρουσιάζει δημόσια τα επιστημονικά της ευρήματα και να απαντά σε ερωτήσεις για την έρευνα που προωθεί και την τεχνολογία που αξιοποιεί.

Στο τελευταίο επιστημονικό event της Philip Morris International που πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου, κορυφαίοι ειδικοί της εταιρείας απάντησαν σε μια σειρά από καυτά ερωτήματα, στο πλαίσιο μιας ψηφιακής στρογγυλής τράπεζας.

«Στη Philip Morris International εργαζόμαστε συνεχώς προκειμένου να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή για τους ενήλικες που καπνίζουν, ώστε να αφήσουμε πίσω μας τα συμβατικά τσιγάρα καπνού το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η Moira Gilcrhrist, VP Strategic & Scientific Communications της εταιρείας. Σύμφωνα με την ίδια, πρωταρχικό μέλημα είναι η επιτάχυνση της μετάβασης από το συμβατικό τσιγάρο στα εναλλακτικά προϊόντα, όπως το προϊόν θέρμανσης καπνού της Philip Morris International (εμπορική ονομασία IQOS).

«Δημιουργούνται προϊόντα απαλλαγμένα από καπνό για τις επόμενες γενιές που θα είναι smoke free γενιές», σχολίασε από την πλευρά του ο Maurice Smith, Senior Scientific Advisor. Όπως έσπευσε να επισημάνει «η Philip Morris International, δεν σταματά να επενδύει στην ποιότητα των προϊόντων της».

Λαμβάνοντας τον λόγο η Gizelle Baker, VP Global Scientific Engagement – και βασιζόμενη στις τελευταίες έρευνες της εταιρείας – ανέφερε πως όσοι κάνουν χρήση των προϊόντων χωρίς καύση έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης κάποιας μορφής καρκίνου, ενώ υπάρχουν στοιχεία πως μπορεί να αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής τους έναντι όσων καπνίζουν συμβατικά τσιγάρα. Σε άλλο σημείο της παρέμβασής της ανέφερε πως, όπως προκύπτει από σειρά μελετών, με τα προϊόντα μειωμένου κινδύνου η ποιότητα αέρα σε ένα εστιατόριο είναι πολύ πιο καθαρή έναντι ενός εστιατορίου όπου οι πελάτες του καπνίζουν τσιγάρα. Η ίδια, τέλος, επανέλαβε τη ρητορική της εταιρείας πως τα προϊόντα της απευθύνονται μόνο σε ενήλικες.

Σύμφωνα με τον Pierpaolo Magnani, Global Head of Behavioral and Regulatory Insights, είναι πολύ μικρό το ποσοστό των ανηλίκων που κάνουν χρήση των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού. Όπως προκύπτει από τις τελευταίες επιστημονικές αναλύσεις, το ποσοστό δεν ξεπερνάει το 0,1% στη Γερμανία και το 1,1% στην Ελβετία. Στις ηλικίες 13-17 στις ΗΠΑ, το 0,4% κάνει χρήση των προϊόντων χωρίς καύση. «Είμαστε κατά της έναρξης του καπνίσματος στους νέους», σημειώνει, μάλιστα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.