Σε Σαουδάραβες για πάνω από 400 εκατ. δολάρια η Νιουκάστλ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε Σαουδάραβες για πάνω από 400 εκατ. δολάρια η Νιουκάστλ
Στην εξαγορά του αγγλικού συλλόγου Newcastle προχώρησε σαουδαραβικό fund που ανήκει στον Πρίγκηπα Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν (PIF), για το ποσό των 409 εκατ. δολαρίων ή 300 εκατ. λίρες. 

Στην εξαγορά του αγγλικού συλλόγου Newcastle προχώρησε σαουδαραβικό fund που ανήκει στον Πρίγκηπα Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν (PIF), για το ποσό των 409 εκατ. δολαρίων ή 300 εκατ. λίρες.

Η εποχή Μάικ Άσλεϊ αποτελεί έτσι οριστικά παρελθόν και μια νέα ανοίγεται για τη Νιούκαστλ, όπως επισημαίνει το CNBC. Αξίζει να σημειωθεί πως μια παλαιότερη συμφωνία εξαγοράς ακυρώθηκε το 2020, όταν το σχήμα δεν μπόρεσε να αποδείξει επαρκή διαχωρισμό μεταξύ αυτού και του κράτους της Σαουδικής Αραβίας, του οποίου ηγείται ο διάδοχος πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Το PIF απέκτησε έτσι το 80% των μετοχών της Newcastle από τον Άσλεϊ, με την Αμάντα Στέιβλι και την επενδυτική εταιρεία Reuben Brothers να κατέχουν το υπόλοιπο μειοψηφικό ποσοστό (10% έκαστος).

Σε δήλωσή του ο Γιασίρ Αλ Ρουμαγιάν, διαχειριστής του σαουδαραβικού Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων, ανέφερε πως «είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που γινόμαστε οι νέοι ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ, ενός από τους πιο διάσημους συλλόγους του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ευχαριστούμε τους οπαδούς της Νιούκαστλ για την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε μαζί τους».

Attribution: Martin Le Roy at en.wikipedia

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider