Επιχειρήσεις | Διεθνή
04-10-2021 | 22:24

Facebook Down: Η χειρότερη διακοπή των social media από το 2008

Newsroom
Μοιράσου το
Facebook Down: Η χειρότερη διακοπή των social media από το 2008
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η χειρότερη διακοπή στην ιστορία του Facebook από το 2008 ήταν η αυτή που προέκυψε το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας και η οποία επηρέασε περίπου 1 δισ. χρήστες των  Facebook, Instagram, Messenger και WhatsApp.

Το σύνολο των χρηστών στα παραπάνω social media εκτιμάται στα 3 δισ. ανθρώπων, με το 1/3 αυτών να αντιμετωπίζουν προβλήματα σύνδεσης στους λογαριασμούς τους, όπως μετέδωσε το CNBC.

Το πρόβλημα ήταν το μεγαλύτερο blackout του Facebook από το 2008, όταν 80 εκατ. χρήστες είχαν «κλειδωθεί» έξω από τους λογαριασμούς τους για περίπου 24ωρες. Μικρότερης έκτασης πρόβλημα, που διήρκησε για περίπου 1 ώρα, είχε δημιουργηθεί το 2019.

Στον απόηχο των σημερινών εξελίξεων, η μετοχή της Facebook στην Wall Street έφτασε να υποχωρεί έως και 5%, χάνοντας αρκετά δισ. δολαρίων στην κεφαλαιοποίηση της, κλείνοντας την πρώτη μέρα της εβδομάδας στο αμερικανικό χρηματιστήριο με πτώση 4,92%. 

Η Frances Haugen, πρώην product manager του Facebook μιλώντας στην εκπομπή 60 Minutes, αποκάλυψε ότι είναι αυτή που διέρρευσε εσωτερικά έγγραφα στην Wall Street Journal. Τα έγγραφα, που δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά από τη Wall Street Journal, αποκάλυπταν ότι τα στελέχη του Facebook γνώριζαν τις αρνητικές επιπτώσεις της πλατφόρμας σε ορισμένους νέους χρήστες. Για παράδειγμα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι μέσω ενός εσωτερικού εγγράφου διαπιστώθηκε ότι από τους εφήβους που ανέφεραν αυτοκτονικές τάσεις, το 6% των Αμερικανών χρηστών είχε την ανάγκη να το ανακοινώσει μέσω του Instagram.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Έπεσαν» Facebook, Instagram, WhatsApp και Messenger - «Βουτιά» στη μετοχή της εταιρείας