Η Maersk κινείται ολοταχώς προς τα μεγαλύτερα ετήσια κέρδη στην ιστορία της Δανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Maersk κινείται ολοταχώς προς τα μεγαλύτερα ετήσια κέρδη στην ιστορία της Δανίας
Ένας συνδυασμός αρκετών ακραίων παραγόντων -συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων που έχουν προκληθεί στις εφοδιαστικές αλυσίδες- αυξάνει τα κέρδη της μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας στον κόσμο.

Η A.P. Moller-Maersk έχει βάλει «πλώρη» για ετήσια κέρδη που θα φτάνουν τα συνδυασμένα αποτελέσματα των τελευταίων εννέα ετών και θα γράψει επιχειρηματική ιστορία στη χώρα καταγωγής της, τη Δανία.

Ένας συνδυασμός αρκετών ακραίων παραγόντων -συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων που έχουν προκληθεί στις εφοδιαστικές αλυσίδες- αυξάνει τα κέρδη της μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας στον κόσμο. Η Maersk την προηγούμενη εβδομάδα αναβάθμισε το οικονομικό της guidance για τρίτη φορά μέσα σε πέντε μήνες.

Τα αποτελέσματα της Maersk για το 2021 θα είναι ρεκόρ στην εταιρική ιστορία της Δανίας, σύμφωνα με ένα σημείωμα που δημοσίευσε την Τρίτη ο αναλυτής της Sydbank A/S Mikkel, Έμιλ Γένσεν και επικαλείται το Bloomberg. Θα είναι περίπου τρεις φορές υψηλότερο από το προηγούμενο ρεκόρ της Maersk το 2014 και υπερδιπλάσιο από τα αποτελέσματα 2020 της Novo Nordisk, της ισχυρότερης εταιρείας της Δανίας.

Τα καθαρά έσοδα θα φθάσουν τα 16,2 δισ. δολάρια το 2021, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg μετά την αναβάθμιση των κερδών στις 16 Σεπτεμβρίου, ένα υψηλότερο νούμερο από μια μέση εκτίμηση περίπου 3 δισ. δολαρίων στην αρχή του έτους.

Αλλά για τη Maersk, τα κέρδη του 2021 προέρχονται από προσωρινά φαινόμενα και ως εκ τούτου είναι «απίθανο» η εταιρεία εμπορευματοκιβωτίων, ή οποιαδήποτε άλλη δανική εταιρεία, να σπάσει το επερχόμενο ρεκόρ «για πολλά, πολλά χρόνια», δήλωσε ο Γένσεν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Maersk: Νέα αναβάθμιση του outlook του 2021

Maersk: Ραγδαία άνοδος κερδών β' τριμήνου λόγω της ανόδου στις τιμές μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider