Apple: Η αποκάλυψη των νέων της προϊόντων

Newsroom

Ένα νέο και πιο οικονομικό iPad είναι το πρώτο προϊόν της Apple που ανακοίνωσε ο CEO Tim Cook, κατά την διάρκεια της ετήσιας παρουσίασης της εταιρείας την Τρίτη.

Το iPad με το χαμηλότερο κόστος, ονομάζεται απλώς iPad και έχει υποστεί αναβάθμιση, με ταχύτερο επεξεργαστή και καλύτερη μπροστινή κάμερα 12 megapixel για καλύτερες βιντεοκλήσεις. Διαθέτει ευρύτερο φακό για να συλλαμβάνει περισσότερα άτομα σε μία μόνο λήψη και μπορεί να έχει ασύρματη σύνδεση LTE.

Η Apple ανακοίνωσε επίσης ένα νέο iPad Mini, το οποίο έχει μικρότερη οθόνη 8,3 ιντσών, που πέραν των αισθητικών αλλαγών διαθέτει διάφορα feautures όπως πίσω κάμερα 12 megapixel και στερεοφωνικά ηχεία.

Η επόμενη κατηγορία προϊόντων της Apple που παρουσιάστηκαν στο event είναι τα νέα μοντέλα Apple Watch.

Τα νέα μοντέλα ονομάζονται Apple Watch Series 7 θα έχουν νέο σχεδιασμό με 20% μεγαλύτερη επιφάνεια οθόνης από τα περσινά μοντέλα. Εκτός από τα 5 χρώματα και τις επιλογές υλικών με τις οποίες θα διατίθενται τα ρολόγια, ανακοινώθηκε πως θα έχουν καινούριο software για να «χωρούν» περισσότερη πληροφορία. Ωστόσο, η εταιρεία απέφυγε να ανακοινώσει συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας τοποθετώντας την «κάπου το φθινόπωρο».

Την επέκταση σε νέες χώρες της συνδρομητικής της υπηρεσίας προπόνησης ανακοίνωσε ακόμα η Apple, με τον τίτλο Fitness+. Μαζί με τα βίντεο σε περισσότερες γλώσσες, θα περιέχει προπονήσεις σε χειμερινά αθλήματα καθώς και νέες κοινωνικές λειτουργίες όπως το Group Workouts.

Στην πλέον αναμενόμενη στιγμή του event ο Τιμ Κουκ ανακοίνωσε τα νέα μοντέλα iPhone που θα ονομαστεί iPhone 13. 

Το νέο iPhone 13 έχει κυρίως τον ίδιο σχεδιασμό με πέρυσι με νέες κάμερες  διατεταγμένες διαγώνια. Έχει επίσης μεγαλύτερη μπαταρία και φωτεινότερη οθόνη,  ενώ θα διατίθεται σε δύο μεγέθη, 5,4 ιντσών και 6,1 ιντσών, και πέντε χρώματα.

Διαθέτει ένα νέο τσιπ σχεδιασμένο από την Apple το οποίο ονομάζεται A15 Bionic. Έχει έξι πυρήνες και ένα σύστημα για την εκτέλεση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης.

Στις ακόμη πιο εξελιγμένες εκδόσεις του smartphone, η Apple ανακοίνωσε τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max σε μια έκδοση με οθόνη 6,1 ιντσών και μεγαλύτερη έκδοση 6,7 ιντσών.

Το χαρακτηριστικό των μοντέλων Pro είναι ότι διαθέτουν τρεις κάμερες που βλέπουν στο πίσω μέρος, συμπεριλαμβανομένου ενός φακού ζουμ, έναν ευρύ φακό και μια εξαιρετικά ευρεία κάμερα. Τα φετινά μοντέλα έρχονται επίσης σε έκδοση "Sierra Blue".

Το iPhone 13 Pro διαθέτει οθόνη την οποία η Apple ονομάζει «ProMotion» και έχει διπλάσιο ρυθμό ανανέωσης από τα προηγούμενα iPhone. Τα μοντέλα Pro έχουν το ίδιο τσιπ με τα κύρια iPhone, το A15 Bionic.

Το νέο βελτιωμένο χαρακτηριστικό που θα ικανοποιήσει τους χρήστες iPhone και iPhoneMini είναι η μεγαλύτερης διάρκειας μπαταρία. 

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα διαρκεί έως και μιάμιση ώρα περισσότερο από το iPhone 12.

Αυτά είναι καλά νέα για τους λάτρεις του iPhone 13 mini καθώς πέρυσι οι επικριτές έθεσαν τη μπαταρία του iPhone 12 mini στο στόχαστρο για τον λόγο ότι δεν διαρκούσε όσο τα μεγαλύτερα μοντέλα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: