BlackRock: Επενδύει και αυτή σε εταιρείες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BlackRock: Επενδύει και αυτή σε εταιρείες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων
Μετά τις Fidelity και Vanguard.

Σημαντικά μερίδια σε δύο εταιρείες «εξόρυξης» bitcoin απέκτησε η BlackRock, η μεγαλύτερη διαχειρίστρια asset στον κόσμο, με υποδιαχείριση στοιχεία αξίας 9 τρισ. δολαρίων. Συγκεκριμένα, απέκτησε το 6,71% της Marathon Digital Holdings και το 6,61% της Riot Blockchain, σύμφωνα με το Forbes.

Η συνολική δέσμευση κεφαλαίου ανέρχεται στα 382,962 εκατ. δολάρια για τις δύο εταιρείες. Ανάμεσα στα εκατοντάδες αμοιβαία κεφάλαια και ETFs της Blackrock, οι μετοχές των εταιρειών εξόρυξης κρυπτονομισμάτων ανήκουν σε ευρείς δείκτες της όπως ο iShares Russell 2000 ETF και ο iShares Expanded Tech-Software Sector.

Η είδηση ήρθε στο φως μετά την πρόσφατη αποκάλυψη της Fidelity Group ότι έχει αποκτήσει αντίστοιχα μεγάλα μερίδια σε miners. Η Vanguard Group είναι για την ώρα ο μεγαλύτερος μέτοχος των Marathon Digital και Riot Blockchain και ακολουθεί η BlackRock.

Η κίνηση της Blackrock είναι μέρος μιας ευρύτερης τάσης των παραδοδιακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να αυξάνουν την έκθεσή τους στα κρυπτονομίσματα μέσω των παραδοσιακών μετοχών.

Η πρώτη είσοδος της Blackrock στην αγορά κρυπτονομισμάτων ήταν το 2019 όταν προσέλαβε τον Robert Mitchnick, πρώην Product Marketer της Ripple, ο οποίος είναι σήμερα επικεφαλής των ψηφιακών assets της BlackRock.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider