Διεθνή
28-07-2021 | 20:17

Η Google αναβάλλει την επιστροφή στην εργασία μέχρι τον Οκτώβριο, θα απαιτήσει εμβολιασμούς

Newsroom
Μοιράσου το
Η Google αναβάλλει την επιστροφή στην εργασία μέχρι τον Οκτώβριο, θα απαιτήσει εμβολιασμούς
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Έως τις 18 Οκτωβρίου αναβάλλεται η επιστροφή των εργαζομένων της Google στα γραφεία της εταιρείας, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Σουντάρ Πιτσάι. 

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους υπαλλήλους, η εταιρεία γνωστοποίησε επίσης ότι θα απαιτήσει από τους εργαζόμενους που επιστρέφουν στο γραφείο να έχουν εμβολιαστεί, ξεκινώντας από τις ΗΠΑ τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με την προηγούμενη απόφαση, οι εργαζόμενοι μπορούσαν να επιστρέψουν οικειοθελώς στα γραφεία μέχρι τον Σεπτέμβριο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινήσαμε να ανοίγουμε ξανά και ενθαρρύνουμε τους υπαλλήλους της Google που αισθάνονται ασφαλείς να έρχονται σε γραφεία που έχουν ήδη ανοίξει και να συνεχίσουν να το κάνουν», αναφέρει ο Πιτσάι στο email. «Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουμε ότι πολλοί υπάλληλοι βλέπουν αύξηση κρουσμάτων στις κοινότητές τους που προκαλούνται από τη μετάλλαξη Δέλτα και ανησυχούν για την επιστροφή στο γραφείο». 

«Το να βλέπω τους υπαλλήλους της Google μαζί στα γραφεία αυτές τις τελευταίες εβδομάδες με γέμισε αισιοδοξία και ανυπομονώ για πιο φωτεινές μέρες», προσθέτει ο ίδιος. 

Τέλος, τονίζει πως η εταιρεία θα εξετάσει προσεκτικά τα δεδομένα και θα ενημερώνει τους υπαλλήλους τουλάχιστον 30 ημέρες νωρίτερα πριν γίνει η μετάβαση στα σχέδια πλήρους επιστροφής στα γραφεία.

Σημειώνεται πως πρόκειται για τη δεύτερη αναβολή των πάνω από 130.000 υπαλλήλων της εταιρείας στα γραφεία τους. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Google παρέτεινε την επιστροφή έως τον Σεπτέμβριο. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.