Χρηματοδότηση-ρεκόρ για τις startups του blockchain στο β' τρίμηνο

Newsroom

Η χρηματοδότηση των startups του blockchain -της υποκείμενης τεχνολογίας πίσω από τα κρυπτονομίσματα- ξεπέρασε τα 4 δισ. δολάρια για πρώτη φορά στο β' τρίμηνο, παρά τη ραγδαία πτώση των τιμών των κρυπτονομισμάτων.

Οι εταιρείες στην εκκολαπτόμενη βιομηχανία άντλησαν ποσό-ρεκόρ ύψους 4,38 δισ. δολαρίων σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ανάλυσης δεδομένων CB Insights, που αντιστοιχεί σε αύξηση άνω του 50% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και σχεδόν εννεαψήφια αύξηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ο μεγαλύτερος γύρος χρηματοδότησης για εταιρεία blockchain στο β' τρίμηνο ήταν τα 440 εκατ. δολάρια που επενδύθηκαν στην Circle, μια εταιρεία πληρωμών και ψηφιακών νομισμάτων. Πρόσφατα η Circle ανακοίνωσε σχέδια ένταξης στο χρηματιστήριο μέσω μιας συγχώνευσης 4,5 δισ. δολαρίων με μια SPAC.

Η Ledger, η οποία αναπτύσσει ψηφιακά πορτοφόλια όπου μπορεί ο κόσμος να αποθηκεύει τα ψηφιακά του νομίσματα, προσέλκυσε τη δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση, αντλώντας 380 εκατ. δολάρια. Σε συνέντευξη του Δεκεμβρίου, ο CEO Pascal Gauthier είχε δηλώσει στο CNBC πως η αγορά κρυπτονομισμάτων ωριμάζει, καθώς εμπλέκονται μεγάλοι θεσμικοί παίκτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: